StoryEditor
HrvatskaUPOZORENJE

Počeo je padati snijeg, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica na cestama. Na nekim dionicama u Hrvatskoj nužna i zimska oprena

Piše HINA
22. siječnja 2022. - 08:26

U unutrašnjosti danas umjereno i pretežno oblačno, mjestimice sa susnježicom ili snijegom, prijepodne češćim u Slavoniji, a poslijepodne i navečer u gorskim predjelima, dok će na Jadranu biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Nakon jutarnjeg jugozapadnjaka zapuhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, u gorju sjeveroistočnjak. Na Jadranu vjetar umjeren do jak sjeverozapadni, još ujutro i ponovno navečer bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6 na kopnu te od 7 do 10 Celzijevih stupnjeva duž obale.
 

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura tijekom jutra moguća je poledica na većini cesta u unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Zbog prometne nesreće prekinut je promet na lokalnoj cesti Dugopolje - Kotlenice kod crkve Sv. Mihovila (LC67078).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici: DC25 Korenica - Lički Osik; DC42 Poljanak (g.ž. KA) - Poljanak (g.ž. LS); DC218 GP Užljebić - Donji Lapac - Bjelopolje; DC429 Selište Drežničko - Prijeboj; LC59122 Šušanj - Ledenik; LC59123 Šušanj - Konjsko; na lokalnim i županijskim cestama na području Korenice i Donjeg Lapca te na ŽC5217 Mazin - Bruvno (Zadarska županija).

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. Trenutačno se u teretnom prometu na Bajakovu čeka oko tri sata. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2022 23:02