StoryEditor
Hrvatska"obični zaposlenici"

Pobuna radnika CA: Prekinite sa štrajkom – zar Vam nije dovoljna plaća od 9500 kuna?

Piše PSD.
15. svibnja 2013. - 21:53
Dio zaposlenika Croatia Airlinesa poslao je priopćenje medijima u kojemu traže od dva sindikata koja su još još u štrajku da prekinu s njim I da se vrate na posao. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

- Mi, "obični zaposlenici" Croatia Airlinesa, koji čine veliku većinu kompanije pokrenuli smo potpisivanje peticije protiv štrajka Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) i Hrvatskih sindikata prometnih pilota (HSPP).

Peticija je pokrenuta jer želimo nastavak poslovanja Croatia Airlinesa i ne želimo postati dio velikog broja nezaposlenih građana u Hrvatskoj. U trenutku kada u Hrvatskoj građani štrajkaju jer ne primaju redovno plaću naši kolege štrajkaju jer im prosječna primanja iznose i do 28 tisuća kuna.

Razumijemo da se naši kolege bore za prava, ali ako to znači da za mjesec dana svi nećemo imati gdje raditi onda to ne podržavamo i ne odobravamo! Oni će uzeti ogromne otpremnine za koje pregovaraju i zaposliti se u drugim zrakoplovnim kompanijama, a mi ćemo ostati na cesti.

Ako je nekim kolegama koji rade u Croatia Airlinesu dovoljna plaća od 4000 i 5000 kn, a u nekim slučajevima i manje, opravdano se pitamo zašto kolegicama u SKOZU nije dovoljna prosječna plaća od 9500 kn?

Ovim putem apeliramo na Vas, da se čuje glas i ostalih zaposlenika koji tiho i marljivo rade svoj posao daleko od kamera, ne sjede u kafiću pored zgrade Uprave boreći se za svoja prava uz kavicu, već naprosto žele imati gdje raditi i redovno primati plaću.

Uistinu ne vidimo razloga zašto bi itko od naših kolega ustrajao na štrajku – primanja su iznadprosječna, isplaćuju se redovno, zaposlenici imaju različite povlastice kako što su besplatne karte, imaju osiguran besplatni prijevoz, ali to im očito nije dovoljno, stoji u priopćenju.

PSD
#CROATIAIRLINES

Izdvojeno

08. srpanj 2020 03:47