StoryEditor
Hrvatskalakše i sigurnije

Po prvi put u Hrvatskoj cijepljenje u automobilima: u Virovitici otvoren drive-in punkt, Capak pozvao i druge gradove da osiguraju uvjete

Piše Hina
3. svibnja 2021. - 16:16
Douglas Magno/Ilustracija/AFP

U Virovitici je u ponedjeljak počelo masovno cijepljenje građana protiv covida-19, a u multifunkcionalnoj dvorani Međunarodnog sajma „Viroexpo“ otvoren je prvi drive-in punkt za cijepljenje u Hrvatskoj.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je novinarima kako po prvi put u Hrvatskoj imamo prilike vidjeti da se ljudi cijepe u automobilima.

"Ljudima je lakše čekati u automobilima tih 15 minuta, koliko trebaju biti pod nadzorom. Sada kad imamo osigurane velike količine cjepiva pozvat ćemo i ostale gradove koji imaju uvjete da organiziraju drive-in cijepljenje“, rekao je Capak.

U vezi situacije s epidemijom koronavirusa, Capak je istaknuo da se krivulja oboljelih prelomila i broj novooboljelih pada, pa očekuje da će kroz nekoliko dana pasti i broj hospitaliziranih i umrlih osoba.

No, epidemija nije gotova, nego je završen treći val koji još na svom repu može imati nekih varijacija s brojem novooboljelih, ocijenio je.

"Dolazi nam i toplije vrijeme, a imamo i veći broj procijepljenih građana”, rekao je Capak.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije Miroslav Venus izvijestio je kako je prvog dana cijepljeno 500 osoba koje su dobile termin, a u idućim danima plan je cijepiti 700 osoba dnevno.

"Nećemo u potpunosti prekinuti cijepljenje u ordinacijama obiteljske medicine, ali dominantno ćemo cijepi ovdje", napomenuo je Venus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2021 13:01