StoryEditor
Hrvatskana sjednici vlade

Plenković: ‘Uvođenje eura će nam pomoći da u ovoj kriznoj situaciji prebrodimo sve izazove koje su pred nama‘

Piše PSD
12. svibnja 2022. - 13:48

Započela je sjednica Vlade, premijer Andrej Plenković održao je  uvodni govor, donosi N1.

Na početku svoga govor Plenković je spomenuo obilježavanje obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak, te zahvalio svima koji su sudjelovali u tome.

Dotaknuo se i uvođenja eura.

“Održali smo u srijedu sjednicu Nacionalnog vijeća za uvođenje eura. Govorili smo i o širem kontekstu, rastu cijena energenata i hrane te svemu onom što činimo kako bismo olakšali građanima okolnosti u kojima se nalazimo. U ovakvoj krizi nam je članstvo u eurozoni plus i pomoći će nam da u ovoj kriznoj situaciji prebrodimo sve izazove koje su pred nama”, rekao je Plenković.

U kontekstu europskih tema, a podsjetio je i na Dan Europe koji je obilježen početkom tjedna, istaknuo i pozitivnu ocjenu Europske komisije (EK) o provedbi reformi i investicija Vlade RH u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Podsjetio je i da je bio u posjetu Cipru, i to kao prvi hrvatski premijer, uz napomenu da nastavljaju jačati mediteransku suradnju, kao i na posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a ranije danas je primio državnog tajnika Svete Stolice Pietra Parolina, prigodom njegova posjeta Hrvatskoj.

Ocjena kreditne agencije Fitch pokazuje da agencije imaju povjerenja u rad Vlade, istaknuo je premijer. “Sve je to vezano i za ostvarivanje naših aktivnosti za pristupanje europodručju”, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2022 11:37