StoryEditorOCM
HrvatskaSlavlje u HDZ-u

Plenković uz omiljenu pjesmu započeo pobjednički govor, a onda jednim pitanjem izazvao euforiju u stožeru

Piše Vijesti sd
9. lipnja 2024. - 23:35

Andrej Plenković je u stožeru HDZ-a dočekan gromoglasnim pljeskom, u pozadini se čuo već standardni hit  za ovakve prilike: ‘Eye of the tiger‘. 

"Jesmo pobijedili?", uzviknuo je na početku, a okupljeni su uglas euforično odgovorili: "Jesmo!".

"Lijepo je osvojiti čak šest mandata", rekao je zadovoljno Plenković, a HDZ-ovci su ga prekinuli pljeskom te skandiranjem: "Pobjeda! Pobjeda!". Nije previše dužio u pobjedničkom govoru. 

"Osvojili smo šest madata, to je pola od 12 hrvatskih. Sjajan uspjeh, čak dva mandata više nego 2019. godine. To je i europska pobjeda koju smo večeras ostvarili jer je naša politička obitelj EPP dobila oko 10 mandata više, a HDZ od toga donosi dva više. Izlaznost nije tolika koliku smo priželjkivali, očito je došlo do zasićenja nakon parlamentarnih izbora", rekao je.

- Ovo je pobjeda za Hrvatsku u schengenskom prostoru, za Pelješki most, za drugu cijev tunela Učka i za 12 Rafalea koji čuvaju hrvatsko nebo -  poručio je Plenković.

- Veselim se surađivati s novim zastupnicima, hvala svima. Idemo dalje po pobjede za jedinu našu Hrvatsku, istaknuo je. 

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

„Hvala na ovim postignućima koja smo zajedno realizirali, od sutra krećemo dalje i s radom Vlade i Sabora. Dat ćemo i veliku podršku i našoj europskoj političkoj obitelji da Hrvatska bude, kako smo rekli i u kampanji, i snažna i važna", poručio je Plenković. 

„Hvala svima! Hvala i HDZ-u BiH i svim volonterima. Idemo zajedno dalje za jedinu i vječnu Hrvatsku!", uskliknuo je Plenković i završio svoj govor.

Predsjednik HDZ-a osvojio je najviše preferencijalnih glasova na izborima za europski parlament (101.721 glas), no u EU parlament neće ići. S HDZ-ove liste u Bruxelles odlaze Dubravka Šuica, Davor Ivo Stier, Karlo Ressler, Nikolina Brnjac, Željana Zovko i Sunčana Glavak.

image

 

 

Goran Mehkek/Cropix
image

 

 

Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 23:59