StoryEditorOCM
Hrvatskaprigodni govor

Plenković pred HDZ-ovom mladeži: ‘Afera je umrla, Habijan potopio aferu‘

Piše VIJESTI SD
16. prosinca 2023. - 13:19
”Onaj tko se angažira, može zaboraviti na anonimnost. Oni kada nešto objave onda ih 100 neistomišljenika napadne”, rekao je premijerGoran Mehkek/Cropix

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na XVII. Općem Saboru Mladeži Hrvatske demokratske zajednice, koji se održao u zagrebačkom hotelu Westin.

Premijer je novinarima komentirao i izbor novog ministra gospodarstva Damira Habijana. Također se osvrnuo na rezultate u vidu prevencije afričke svinjske kuge.

“Bolest za koju nema lijeka i cjepiva nego jedino kontrola. Danas u Hrvatskoj imamo 950 tisuća svinja i idućeg tjedna će biti tradicionalne svinjokolje, ali i dajemo više od 35 milijuna eura kompenzacije svinjogojcima. To je ispravan put zemlje članice EU-a”, rekao je premijer.

“Nismo trzali na izjave onih koji sa svinjama veze nemaju niti onih političara koji sa Slavonijom veze nemaju”, dodao je, prenosi N1 televizija.

image

Andrej Plenković na XVII. Općem Saboru Mladeži HDZ-a

Goran Mehkek/Cropix

Što se tiče mladeži HDZ-a, premijer želi da se više politički angažiraju.

“Onaj tko se angažira, može zaboraviti na anonimnost. Oni žive stvarni i digitalni život i kada nešto objave onda ih 100 neistomišljenika napadne. Moja poruka im je da budu kao tim, jer ako ih je 100 ili 200 onda ih nitko ne može pobijediti”, naveo je.

O budućem ministru gospodarstva kaže da ga nije bilo teško pronaći. “Habijan je iskusan i ozbiljan političar. Aktivan je saborski zastupnik, pravnik je i razumije se i u korporativno pravo. Djeluje mi stabilno i racionalno. Svi zastupnici većine ga znaju i podržat će ga”, rekao je premijer.

“Mi smo svi skupa jedan tim. U Macronovim vladama je promijenjeno 67 ministara u sedam godina. To je zato potpuno nebitna tema. Bit stabilnosti je kada se odmaknete od Hrvatske i ljudi pitaju kako je tamo. Onaj tko gleda sa strane reći će – tamo je stabilna vlada, rastu, porezno rasterećuju, ušli su u euro i Schengen i drugo”, ponovio je što je njegova Vlada radila tijekom godina.

“Priča o dvije Hrvatske je itekako utemeljena. Imate nas, uključujući manjine, liberale i umirovljenike, i to je stabilno. Nama je za odabir Habijana trebalo jako malo”, dodao je Plenković.

image

Andrej Plenković na XVII. Općem Saboru Mladeži HDZ-a

Goran Mehkek/Cropix

Nije htio otkriti kada će raspustiti Sabor i da HDZ-u neće trebati kredit za financiranje kampanje.

“Mi smo ‘sparsam‘ generacija HDZ-a, što znači da smo stalno u plusu i ne trošimo puno. Kada cijeli ciklus završi, nećemo biti nikome dužni”, otkrio je.

“Afera je umrla, Habijan potopio aferu”, rekao je i dodao da je cijela stvar isfabricirana od strane Mosta.

“Njima nije bitno što je istina nego gdje će to usmjeriti. Afera je oporbena. Sve će se rasvijetliti, ovo je loše i zato sam sasjekao to u korijenu”, zaključio je premijer, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:41