StoryEditor
Hrvatskaoštre riječi

Plenković ponovo ‘opleo‘ po Milanoviću: On je patološki lažov, Gotovinu nitko nije nazvao udbašem; Opet ga je optužio i da podržava Rusiju

Piše PSD
2. svibnja 2022. - 19:07

Predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu za medije na današnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. 

Govorilo se o obilježavanju masakra hrvatskih policajaca u borovom selu, zločinu koji je, kako je rekao premijer, "najavio brojne brutalnosti koje su se događale tijekom Domovinskog rata”.

Premijer je najavio i Vijeće za euro, u petak sjednicu Vlade te završnu konferenciju hrvatskog dijela aktivnosti koje su se bacile konferencijom Budućnost Europe, prenosi N1. Govorilo se i o cijenama naftnih derivata.

- Od sutra, zbog svih ovih poremećaja, Eurosuper95 s 12,37 ide na 12,63 kuna, Eurodizel s 13,04 na 13,28 i plavi dizel s 9,15 na 9,39 kuna - rekao je Plenković.

Što se tiče izmjene Zakona o obrani, povjerenje je poklonio ministru ​Mariu Banožiću​.

- Vjerujem da će ministar Banožić predložiti rješenja. Koliko se sjećam, Zakon koji je na snazi mijenjan je upravo u vrijeme SDP-ove Vlade, pretpostavljam da su imali neku logiku, sad valjda imaju neku drugu - prokomentirao je Plenković te dodao da je važno da se "zna tko što radi".

- Sve što je zbunjujuće i što dovodi do isključenja ministra obrane iz aktivnosti, će biti eliminirano - naglasio je.

Zatim se osvrnuo na nedavne optužbe predsjednika Zorana Milanovića, kojeg je nazvao "patološkim lažovom".

- On već po ne znam koji put tvrdi da smo ja ili ministar branitelja proglasili generale, osobito Antu Gotovinu, udbašima. To je teza koju ponavlja. Ja to odbacujem, ako se može dokazati da je itko od nas to rekao je bih volio vidjeti tu izjavu - poručio je premijer te samouvjereno istaknuo da "to nitko nije izgovorio, niti mislio, niti se moglo iščitati između redova".

- To je nešto što on kao patološki lažov, a to jedino može netko tko je patološki lažov, ili izrazito perfidan i zlonamjeran, stalno ponavljati - zaključio je Plenković, a zatim je prokomentirao i ideje koje je ministar javno iznosio od početka rata u Ukrajini.  

- Ako dobro shvaćam njegove ideje, trebalo bi spriječiti to da Švedska i Finska postanu članice NATO-a. On već mjesecima zastupa proruske stavove, to je jasno. Takav stav protiv proširenja NATO-a je proruski stav i on to jedini izgovara. O kritikama i ocjenama Ukrajine neću ni govoriti. To je za nas sve skupa štetno u vanjskopolitičkom smislu - oštro je ocijenio premijer, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 15:17