StoryEditorOCM
Hrvatskapolitički derbi

Plenković otkrio hoće li ići na utakmicu hrvatske reprezentacije u Njemačku, postavio je jedan važni uvjet

Piše vijesti sd
24. lipnja 2024. - 18:30

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a održao je konferenciju za medije, na kojoj se osvrnuo na prvu sjednicu Gospodarskog socijalnog vijeća u novom mandatu, zahtjev MOL-a za arbitražom, izbore u Gospiću...

Komentirao je ključne ekonomske pokazatelje i još jednom se pohvalio manjim brojem nezaposlenih u odnosu na 2016., kad je bilo više stanovnika i manje stranih radnika.

 

“Dotaknuli smo se poremećaja u opskrbi električnom energijom, koja se dogodila u petak. Srećom, sve je prošlo bez velikih poteškoća, uz neugodnosti koje nestanak električne energije može prouzročiti”, kazao je i potom komentirao MOL, za koji smatra da nema argumente u zahtjevu, izvještava N1.

Čestitka darku milinoviću

Zanimljivo, nije čestitao Darku Milinoviću na pobjedi u Gospiću već je odlučio čestitati Josi Vrkljanu na dobrom rezultatu, koji vidi kao potvrdu jačanja HDZ-a na tom području. Ipak, nakon pitanja novinara oko tih izbora, osvrnuo se na pobjednika.

“Nismo se čuli, ali evo, čestitam mu sada. Mi ćemo za deset mjeseci pokušati odigrati bolju utakmicu. Gospodin Vrkljan je potpuno novi kandidat i preuzeo je tu dužnost u posljednjih nekoliko tjedana i mislim da je, s obzirom na tu situaciju, to dobar rezultat”, poručio je premijer.

Spomenuo je i unutarstranačke izbore.

“U fazi smo prikupljanja potpisa, a idućeg tjedna bismo predstavili kandidate i kandidatkinje. Trenutno nemamo informacije o protukandidatima, ali bilo tko se može kandidirati”, istaknuo je.

image

Izbornik Zlatko Dalić do finala će morati bez premijerovih savjeta u četiri oka (ilustracija)

Damir Galić/Vlada RH/Cropix/

Gledat će utakmicu Hrvatske i Italije na Europskom nogometnom prvenstvu, ali putem malog ekrana. Naravno, nada se pobjedi i uvjeren je u nju. U Njemačku će na stadion samo pod jednim uvjetom.

“Ako bude finala, idem”, uz osmijeh je komentirao Plenković.

 Milanović uzalud piše pismo

Pismo predsjednika Zorana Milanovića na temu Vijeća za vanjsku politiku sadržajno nije želio komentirati “jer ga nije čitao”, bez obzira na to što su u njemu iznesene neke konkretne ideje.

“Samo smo odgovorili da se prije sve usuglašavalo i bez vijeća. Sve se može dogovarati ako su akteri normalni. Ako nisu, to je onda nešto drugo. Treba biti korektan i normalan, a ne zvati ljude udbaškim izrodima, a onda se praviti nevješt. Problem Milanovićevog ponašanja za vrijeme kršenja Ustava nije samo njegov nego i cijele scene koja to dopušta”, odgovorio je, ali ne smatra da i on krši Ustav u pitanju vanjske politike:

“Kad ja to radim? Pitali smo ga jednom za sastanak, kad je počela agresija na Ukrajinu. On je odbio sudjelovati na njemu, lakonski je odmahnuo rukom “ne treba” nam to. Ovo je tema kao i Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa. Prošli tjedan je to bila tema, prijavljivalo se HDZ, a ovaj tjedan ništa jer nije u pitanju HDZ. Postoje dvostruka mjerila i zar moramo pobijediti 20 puta da bi se to reklo?”

image

Premijer Andrej Plenković na ti je s mnogim sportovima (ilustracija)

Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. srpanj 2024 21:48