StoryEditorOCM
Hrvatskauspjeli pregovori

Plenković objavio koliko se povećava plaća u javnim i državnim službama: Promjene će se osjetiti na plaći od lipnja

Piše vijesti sd
5. lipnja 2023. - 11:43

Predsjednik Vlade Andrej Plenković se u 9:30 sastao s predstavnicima sindikata javnih i državnih službi u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Sastanak je trajao do nešto iza 11 sati, nakon kojeg su pred novinare stali premijer Plenković i Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja.

- Kroz dijalog smo odlučili u idućim danima dogovoriti memorandum o razumijevanju čiji će rezultat biti donošenje odluke Vlade o isplati privremenog dodatka na plaće za službenike u državnim i javnim službama. To treba staviti u kontekst izrade novog Zakona o plaćama javnih i državnih zaposlenik, rekao je Plenković i dodao da bi zakon trebao stupiti na snagu do 1. siječnja te da bi se donijele dvije razlIčite uredbe, jedna za javne službenike, druga za državne službenike, piše Jutarnji list.

Plenković je rekao da su zajedničkim odlukama odlučili obuhvatiti 219.000 službenika te je najavio da će za 100 eura porasti plaća onima koji imaju najmanje plaće. Onima koji imaju nešto više koeficijente porasti će plaća za 80 ili 60 eura.

- 80 eura bi rasla plaća onima s koeficijentima od 1,111 do 1,523, a za 60 eura onima s koeficijentom od 1,530 do 1,867, dodao je Plenković.

Ova odluka bi se primjenjivala za plaću u lipnju, koja će biti isplaćena u srpnju.

- Ovime će biti obuhvaćeni i pravosudni službenici, rekao je premijer.

Plenković je rekao da se razgovaralo i o regresu.

- Regres od 300 eura primjenjivat će se na sve i to već za ove godišnje odmore, poručio je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 21:28