StoryEditor
Hrvatska‘nemam lijeka‘

Plenković o stravičnom ubojstvu u Splitu: Ne mogu spriječiti primitivce, divljake i kretene da rade takva kaznena djela. Ali mogu pooštravati zakone

Piše PSD.
1. prosinca 2021. - 11:58

Premijer Andrej Plenković u Saboru je predstavio proračun za 2022. godinu. Ondje je i komentirao stravično ubojstvo koje se jučer dogodilo u Splitu, javlja N1.

‘Ja sam predložio da Sabor ratificira konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju nasilja nad ženama i u obitelji (op.a Istanbulska konvencija) i otklanjao maglu koju su neki tada puštali o nekakvim zombijima koji će hodati hrvatskim ulicama. Čak sam platio dio političke cijene za to.

Ono što nažalost ne mogu spriječiti je, ne mogu spriječiti primitivce, divljake i kretene da rade takva kaznena djela. Za to nemam lijeka, ali imam lijeka da pooštravam Kazneni zakon i sve druge zakone ‘, kazao je Plenković u Saboru.

Podsjetimo, Split i cijelu Hrvatsku potreslo je jučerašnje ubojstvo.

Dogodilo se oko 15 sati kada je u trgovinu Lidla na Splitu 3 ušao 54-godišnji Željko Đekić koji je ondje, s više uboda nožem, ubio svoju bivšu partnericu, djelatnicu toga dućana. 44-godišnja žena je s teškim ozljedama vozilom Hitne pomoći prevezena u bolnicu, gdje je ubrzo preminula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2022 17:52