StoryEditorOCM
HrvatskaTEHNIČKI PREMIJER

Plenković: ‘Nemam se s kim sučeljavati. Kršitelj ustava je pokazao da je kukavica, neće još dugo biti ni predsjednik‘

Piše vijesti sd
2. travnja 2024. - 17:17

Hrvatska demokratska zajednica održala je sjednicu šireg Predsjedništva stranke u Zagrebu, a medijima se nakon nje obratio šef stranke i premijer Andrej Plenković.

- Atmosfera je pozitivna. Mislim da je jasno, u ovim izborima imamo odabir da li nastaviti s obnavljanjem povjerenja nama ili riskirati pa dati povjerenje Grbinu koji je abdicirao prije izbora, ovima koje okuplja kršitelj ustava - rekao je, a prenosi Dnevnik.hr.

- Veselimo se još jednoj kampanji, siguran sam da će odabir hrvatskih građana biti mudar - dodao je premijer.

- Nemam se s kim sučeljavati. Kršitelj ustava je mogao do petka dati ostavku, pokazao je da je politička kukavica. On je nebitan - rekao je, a na pitanje o stranci Možemo! uzvraća: - Bilo bi im bolje da se bave gradom Zagrebom, zašto je grad tako prljav. Infrastruktura, sve je to financirano od strane Vlade. Sve bitno je napravila Vlada. Oni su uzeli višu stopu na dohodak.

- Imamo 38 žena na listama, više HDZ ima zastupnica nego pet ili šest stranaka skupa, tako da teza da nemamo dovoljno žena ne stoji - rekao je na pitanje o manjku žena na HDZ-ovim listama.

- Oni koji krše Ustav, oni su problematični. Njima se treba baviti. Sve je do DIP-a i Ustavnog suda. Mi vodimo našu kampanju, a ostali sudionici su ti koji krše Ustav - rekao je Plenković.

O Milanovićevoj novoj naslovnoj slici na Facebooku koja izgleda kao plakat za izbore rekao je: "Ne znam, nisam to primijetio. Ne zanima me."

Na pitanje kako komentira Milanovićevu izjavu da će zabraniti prelete Rafalea iznad Zagreba rekao je da misli da "Milanović neće još dugo biti predsjednik". Spomenuo je da su predsjednički izbori krajem godine. 

"Mislim da ovakvog kršitelja ustava više nitko ne želi vidjeti. Ništa nije napravio, učinak mu je mizeran", rekao je. Dodao je i da je Milanovićeva uloga u nabavljanju Rafalea nikakva. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 16:57