StoryEditor
HrvatskaPOVJESNIČAR IZ OMIŠA

Plenković: Nemam pojma tko je ravnatelj Doma umirovljenika u Splitu, a logiku da ga se proziva jer je iz HDZ-a nećemo prihvatiti

Piše PSD
8. travnja 2020. - 13:14
Premijer Plenković kaže da ne zna tko je ravnatelj Doma umirovljenika u SplituHanza Media

I premijer Andrej Plenković komentirao je danas slučaj zaraze koronavirusom u Domu za starije i nemoćne u Splitu.

- U Domu su poduzete sve epidemiološke mjere. No, virus nije došao sam od sebe, netko ga je unio. Međutim, treba malo još vremena da ispitamo sve činjenice - rekao je premijer, kako prenosi Jutarnji.

- Logiku da se ravnatelja Doma sad proziva jer je iz HDZ-a nećemo prihvatiti. Najvažnije je da su svi štićenici zbrinuti, imaju liječničku skrb, rekao je Plenković.

Pitanje kako je moguće da je Ivan Škaričić postavljen na mjesto ravnatelja Doma bez ikakvih kvalifikacija premijer je nazvao banalnim. Podsjetimo, Škaričić je godinama bio HDZ-ov gradonačelnik Omiša i saborski zastupnik HDZ-a, a onda je 2013. nakon što je izgubio na lokalnim izborima, sjeo u fotelju Doma umirovljenika.

Po zanimanju je nastavnik povijesti, pa je, osim stranačke iskaznice, jako teško naći poveznicu između njegovog obrazovanja i iskustva sa sadašnjim radnim mjestom.

- Ja nisam ni znao tko je ravnatelj tog doma do sinoć. Dvoje članova Vlade je u Splitu i ispituju činjenice - rekao je Plenković, komentirajući Škaričića.

Možda Plenković zaista i ne zna tko je Škaričić, ali njegovi stranački kolege u Dalmaciji itekako znaju. Naime, punih 18 godina,  prava i dužnosti osnivača ovog Doma u Splitu obavlja Splitsko – dalmatinska županija, a Škaričić je zadnjih sedam godina na čelu te ustanove. Kako to da se stranački kolege iz Dalmacije nisu premijeru pohvalili tom uzdanicom?

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 07:50