StoryEditorOCM
Hrvatskauzvratio milanoviću

Plenković: Nedolazak ministara na današnji prijem nije bitna tema. Nama predsjednik nije čestitao ni Dan državnosti

Piše PSD
4. kolovoza 2022. - 17:57

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi danas u Splitu, Svetom Filipu i Jakovu te Šibeniku. U Splitu je prvo sudjelovao na Svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 32. godišnjice Prvog hrvatskog redarstvenika, a potom je nastavio svoju turu po gradovima na obali u kojima je održao razne sastanke. U Petrčanima trenutno daje izjavu za medije, javlja N1.

“Ocijenili smo u vrlo otvorenom razgovoru da je dosadašnji tijek turističke sezone izrazito uspješan. Imali smo skoro 11 milijuna dolazaka, 56 milijuna noćenja. Prihodi su izrazito dobri, bolji su nego 2019. godine. Prema podacima za prve dane kolovoza, sve ukazuje da će i kolovoz biti bolji nego 2019. godine. Vratila se teza o održivom turizmu u naš diskurs”, poručio je Plenković iz Petrčana.

Upitan o nedolasku ministara na svečani prijem koji organizira predsjednik RH Zoran Milanović danas na Kninskoj tvrđavi, Plenković je rekao da on nije pozvan na to i da ne razumije zašto mu se postavlja to pitanje.

“Ono što je meni indikativno je da je to uopće tema. Kako nije bila tema čestitanje Dana državnosti. To je jedini slučaj u svijetu da predsjednik odšuti dan državnosti”, rekao je pa dodao da će sutra svi biti na svečanosti u Kninu.

Smatra da je današnji nedolazak ministara nebitna tema.

“Nema nikakvog sukoba. Postoji predsjednik koji ne čestita svom narodu Dan državnosti, a vi mene koji nisam ni pozvan pitate o dolasku na taj prijem. Sutra je Dan pobjede, zahvalnosti”, poručio je Plenković.

Rekao je i da mislim da predstavnici SDSS-a neće doći.

“Što se mene tiče, ne moraju svi biti svaki put. Bio je potpredsjednik Milošević 2020. godine kada je bila važna obljetnica. Doći će sigurno nekom drugom prilikom”, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 16:25