StoryEditorOCM
Hrvatskapremijer u sisku

Plenković: Krećemo u akcije prema ruskim diplomatima. Ne znam kakva se priviđenja događaju Puljku u glavi; Sutra se razgovara o ukidanju maski

Piše Hina
6. travnja 2022. - 13:38

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u u srijedu u Sisku da će se na užem kabinetu Vlade razgovarati i o ukidanju maski.

Istaknuo je kako je procjena epidemiologa i Stožera da se "može ići u daljnju relaksaciju" pa će sutra čuti prijedloge ministra zdravstva i ministra unutarnjih poslova.

"Sutra ćemo izvijestiti koje mjere i kada poduzimamo s obzirom na bitnu novost i razliku u odnosu na ranije, a to je da je omikron zarazan, ali da su u smislu ugroze za zdravstvo njegove posljedice manje ozbiljne nego što je bilo s ranijim varijantama", naglasio je premijer.

Potvrdio je da će hrvatska krenuti u diplomatske akcije prema ruskim diplomatima, ne navodeći kada.

Upitan o imovinskoj kartici ministra Ivana Paladine premijer je kazao da su pitanja o tome "na ministru da objasni". Na pitanje o Paladinovoj supruzi koja je zaposlena na minimalac i je li ministar riješio pitanje Kupara premijer je kazao da se nije bavio tim temama, niti se kani baviti.

O političkoj situaciji u Splitu i navodima Ivice Puljka da se premijer "petlja" u izborni proces, kazao je da "ne zna o čemu je Puljak govorio i kakva su priviđenja koja se njemu događaju".

Od padu bespilotne letjelice u centru Zagreba premijer je kazao da će sve biti objavljeno kada svi resori završe istragu pod koordinacijom DORH-a.

Ponovio je i da će se rekonstrukcija Vlade provesti kada on to odluči, dodavši da se "zabavlja neistinama" koje kruže u medijima o rekonstrukciji.

"Zabavljam se brojnim neistinama, šaranjima, dezinformacijama koje se pišu, ali neka, dali smo vam da se zabavljate. Kad ja odlučim, tad će biti", rekao je.

Premijer je u Sisačko-moslavačkoj županiji posjetio Poduzetnički inkubator u Sisku, novi most preko rijeke Odre te radove na Autocesti A11 na dionici Lekenik - Sisak.

S premijerom su bili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, ministri Oleg Butković, Ivan Paladina, Nataša Tramišak te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 19:45