StoryEditorOCM
Hrvatskauvođenje eura

Plenković komentirao rast cijena: ‘Čisti bezobrazluk, profiterstvo, lopovluk. To ne dolazi u obzir i zato će Vlada već sutra donijeti mjere‘

Piše PSD
4. siječnja 2023. - 17:58

Premijer Andrej Plenković prisustvovao je skijaškoj utrci Snježna kraljica, nakon čega je dao izjavu za medije i odgovarao na pitanja novinara. Na početku je odgovorio na pitanje o radu Državnog inspektorata po pitanju zaokruživanja cijena nakon prelaska na euro, javlja Dnevnik Nove TV. 

"Mogu reći da je sve što je Vlada radila prošlo jako dobro", rekao je premijer.

Međutim, dodao je Plenković, "dio poslovnih subjekata to koristi za lov u mutnom" i da se treba kune pošteno konvertirati u eure po zadanom tečaju.

"Sve se to vidi i sve se to prati. Neće biti angažiran samo glavni državni inspektor, nego će biti angažirani svi inspektori", rekao je.

“Do ovoga ne smije doći, a ne smije doći zbog toga što je hrvatska država u godini krize regulirala cijene struje, plina, naftnih derivata, napravila pakete za pomoć svima, pa i cijeloj poslovnoj zajednici, smanjivala PDV… Ako država odradi svoju ulogu, onda nije u redu da svi ti koji su profitirali od mjera Vlade, odmah neopravdano dižu cijene. mi ćemo uključiti sve mehanizme države da se to spriječi i da se cijene vrate gdje su bile. Ne može država raditi sve, a netko u mentalitetu koji je čisto bezobrazluk, profiterstvo, lopovluk, raditi od građana nekoga tko nije previše pametan. To ne dolazi u obzir i zato će Vlada već sutra donijeti mjere. Ne želimo da netko od velikog uspjeha napravi bezobrazluk”, zaključuje premijer.

“Garantiram da nikome tko je digao cijenu od nedjelje do ponedjeljka nije dignuta cijena nijednog inputa. To je čisto dizanje cijena nauštrb gospodarstva. Država je bila odgovorna. Kad tako radite, očekujete da se svi u društvu ponašaju na isti način”, kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 04:17