StoryEditor
HrvatskaIZA ZATVORENIH VRATA

Plenković i Vrdoljak započeli sastanak u Banskim dvorima: mogu li smiriti strasti u Vladi i dogovoriti voditelja kurikularne reforme?

6. travnja 2018. - 23:01

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak došao je večeras u Banske dvore na sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem na kojem bi, kako se očekuje, trebali dogovoriti tko će biti voditelj Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme i poručio da HNS neće dopustiti zaustavljanje kurikularne reforme.  . 

Plenković je ranije rekao da provedba kurikularne reforme nije tema oko koje bi se trebali preglasavati, nego nalaziti rješenje koje će omogućiti funkcionalni nastavak obrazovne reforme.

"Moj je stav da ovo nije tema oko koje bi se trebali preglasavati, nego nalaziti rješenje koje će omogućiti funkcionalni nastavak obrazovne reforme", rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a odgovarajući na pitanje novinara je li odustao od Matka Glunčića kao kanidata za voditelja ERS-a, s čime se ne slaže HNS i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Plenković je nakon sjednice HDZ-a u Banske dvore došao s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, a kasnije im se priključio Vrdoljak.
Vrdoljak je novinarima rekao da politička suradnja nužna u Hrvatskoj, a da HNS neće dopustiti zaustavljanje kurikularne reforme. 

Želimo čuti sve ideje, želimo čuti kompromise, želimo voditi politiku uključivosti, ali ono što sigurno ne želimo i nećemo dopustiti je zaustavljanje reforme, jer ja sam siguran da ćemo kao i dosad razgovorom postići dogovor.
Na takvim dogovorima i razgovorima koalicijskim, naravno, da dođe do različitih mišljenja i stavova, zato i postoje koalicije. Pobjednici će biti naša djeca koja će u Hrvatskoj dobiti europsko obrazovanje, rekao je Vrdoljak
Večeras se sastaje i prošireno Predsjedništvo HNS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. kolovoz 2022 01:11