StoryEditor
Hrvatskasastanak u Ljubljani 12. srpnja

Plenković i Cerar: Neće biti jednostranih poteza

29. lipnja 2017. - 21:25

Premijer Andrej Plenković razgovarao je telefonom sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom o današnjoj odluci Arbitražnog suda u Haagu i dogvoreno je da se neće poduzimati nikakvi jednostrani potezi i da će se premijeri sastati 12. srpnja u Ljubljani, priopćeno je u četvrtak iz Banskih dvora. 

Premijer Andrej Plenković ponovio je da Hrvatska ostaje pri odluci da je današnja arbitražna odluka ni na koji način ne obvezuje i da je neće primjenjivati, stoji u priopćenju. 

Slovenski premijer Miro Cerar također je ponovio stajalište Slovenije o odluci suda u Den Haagu za koju smatra da je treba poštivati.

Dvojica čelnika dogovorila su se da neće poduzimati jednostrane poteze te da će razgovore nastaviti 12. srpnja u Ljubljani, uoči sastanka Berlinskog procesa u Trstu 12. i 13. srpnja. Riječ je o inicijativi pokrenutoj 2014. kojom se promiče regionalna suradnja, rješavanje otvorenih pitanja i daljnja stabilizacija europskog jugoistoka. 

Na susretu će nazočiti šefovi država ili vlada Njemačke, Francuske, Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije i Ujedinjenog Kraljevstva, te Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije, zaključuje se u priopćenju. 

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 05:35