StoryEditor
Hrvatskapremijer u pakracu

Plenković: Filipović je sjajan kandidat; O situaciji u Brodotrogiru: Očekujem da vlasnici iznađu rješenje, država je tu da pomogne koliko može

Piše PSD.
2. ožujka 2021. - 14:44
 Danijel Soldo/Cropix

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovao je danas u Pakracu na obilježavanju 30. obljetnice 1./2. ožujka 1991. godine, početka Domovinskog rata u Hrvatskoj. Svečanom obilježavanju nazočio je i ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj. 

Premijer je u Pakracu predstavio HDZ-ovu kandidatkinju za županicu Požeško-slavonske županije Antoniju Jozić, kazavši da ima punu potporu stranke te kompetencije za obavljanje toga posla, javlja N1.

Upitan kakvu potporu očekuje u toj županiji, s obzirom na potrese koje je stranka tamo doživjela, Plenković je rekao da očekuje najbolje rezultate, jer imaju kvalitetne kandidate.

- Kao što je godinama radila za Pleternicu, kao gradonačelnica, uvjeren sam da će Jozić maksimalno raditi i za županiju - rekao je Plenković.

Komentirao je i dug prema veledrogerijama.

- Građani neće ostati bez lijekova. Mi smo koncem prošle godine isplatili 1,34 milijardi kuna drogerijama, mi smo u protekloj godini imali enormne izdatke upravo za zdravstvo zbog pandemije koronavirusa. Ministar Beroš će zajedno s potpredsjednikom Marićem nastaviti razgovore s veledrogerijama - rekao je Plenković.

Spomenuo je i HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba.

- Davor Filipović sjajan je kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba, to je svojom izjavom jutros ponovno pokazao - rekao je Plenković, ponovivši da je Filipović ekonomski stručnjak koji će učiniti napore na konsolidaciji financija grada te da je riječ o čovjeku koji se dokazao kroz rad u Gradskoj skupštini.

- Razlika između njega i drugih kandidata je u tome što se razumije u teme, ne ulaze u tu utakmicu, a da se prethodno nije ranije bavio gradom i problematikom - rekao je Plenković, dodavši da Filipović ima i sportsku drskost za sve izazove koji su pred njim.

Od vlasnika Brodotrogira očekuje da iznađu rješenje, a država je tu da pomogne koliko može, rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2021 21:10