StoryEditorOCM

Peticija za ukidanje abolicije Vojislavu Stanimiroviću

Piše PSD.
2. veljače 2011. - 17:09

U gradovima istočne Slavonije u srijedu su Nezavisni dragovoljci Hrvatske organizirali potpisivanje peticije za ukidanje abolicije Vojislavu Stanimiroviću i drugim Srbima koji su 1991. činili zločine nad hrvatskim braniteljima i civilima.

Potpise su počeli prikupljati u Vinkovcima, Vukovaru, Iloku i Županji, a sljedećih dana isto planiraju i u Osijeku. Damir Vodanović iz vukovarsko-srijemske podružnice udruge NDH rekao je da su prvog dana prikupili više od 2.000 potpisa.

Vodanović kaže da će potpise prikupljati mjesec dana, a potom ih proslijediti predsjedniku države, Saboru i Vladi. Primjerak peticije uputit će i na Županijski sud Vukovar.

- Ovom peticijom želimo da Srbi koji su činili zločine nad Hrvatima za to i odgovaraju, jer neki su abolirani za pobunu, ali ne i za ratne zločine koji ne zastarijevaju - rekao je novinarima Vodanović, dodajući kako će hrvatskim vlastima dati mjesec dana da se na peticiju očituju.

- Ne bude li pozitivnog odgovora, u smislu zaštite hrvatskih branitelja, krenut ćemo s drugim akcijama - tvrde u udruzi Nezavisni dragovoljci Hrvatske.

Pozvali su građane, posebno branitelje i bivše zatočenike srpskih logora, da sudjeluju u potpisivanju peticije.

Sanja Butigan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 04:56