StoryEditorOCM
HrvatskaSVE JE DOGOVORENO

Penava objavio imena ministara iz DP-a, jedno ime je iznenađenje: ‘Ispoštovane su tri najvažne regije...‘

Piše vijesti sd
15. svibnja 2024. - 18:16

Potpredsjednik Domovinskog pokreta Mario Radić rekao je danas kako on neće biti član nove vlade koju će DP složiti s HDZ-om. Najavio je i da će sve detalje o ministrima koji će iz DP-ove kvote ući u Vladu, predsjednik stranke Ivan Penava objaviti na konferenciji za medije.

Penava je na početku presice rekao da je prvi resor u kojem će DP imati ministra biti Ministarstvo demografije i useljeništva. Ministar će biti Ivan Šipić.

- Tri ključne točke bit će stvaranje povoljnog okruženja za mlade obitelji, zaustavljanje depopulacije ruralnih područja i pojednostavljenje povratka iseljeništva.

- DP će voditi i ministarstvo poljoprivrede, a na čelu tog resora će biti Josip Dabro. Dabro će biti i potpredsjednik Vlade.

Zatim je rekao da će treće ministarstvo za koje će biti nadležni DP biti Ministarstvo gospodarstva, a vodit će ga Ante Šušnjar.

- Šipić je iz Dalmacije, Šušnjara iz Slavonije, a Dabro iz Zagreba, zbog čega su "ispoštovane tri najvažnije regije", rekao je Penava.

Rekao je da je dogovoren i četvrti ministar koji će biti bez resora te će također biti potpredsjednik Vlade. DP će dobiti i potpredsjednika Sabora.

Penava je odgovorio i na pitanje je li Radić u nekom trenutku kandidat za ministra. - Bio je u užem odabiru, ali bio je i nekih drugih imena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 05:37