StoryEditorOCM
Hrvatskacure li informacije?

Pavasović Visković o DORH-u: ‘Turudić je dovoljno pametan. Napravit će ono što je dobro za njega‘

Piše Petar Čikeš
27. rujna 2024. - 21:54

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković komentirao je današnju sjednicu Odbora za pravosuđe i curenje informacija iz DORH-a, istaknuvši da nema sumnje da su uhićeni HDZ-ovci bili upućeni, piše N1.

- Turudić ima puno pravo štititi svoju instituciju i tvrditi da od njih ne cure informacije, ali kao glavni državni odvjetnik treba reagirati na bilo kakvu sumnju. Hodogram događaja ovih zadnjih mjesec dana pokazuje da informacije cure jer je priča za malu djecu da ova dva recentna uhićenika nisu znala što im se sprema jer im se dva puta ponovio obrazac koji je krajnje neobičan - započeo je Pavasović Visković.

image

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković u svom uredu

Ivana Nobilo/Cropix

- Informacije cure, nema sumnje, budimo ozbiljni, jasno je da su procurile informacije, e sad, kako su znali – upirati prstom u nekoga nešto je u što se ne smije nitko upuštati prije ozbiljne istrage jer je broj osoba od kojih može procuriti jako širok - dodao je odvjetnik.

Što se tiče izjava nakon samog Odbora, Pavasović Visković je rekao: “On dolazi nakon situacije gdje je sat vremena gubio vrijeme na Odboru koji ne liči ni na što. Ja ne znam što bih pričao da sat vremena moram slušati ljude koji su, nažalost, saborski zastupnici i koji sebi uzimaju za pravo da ozbiljno razgovaraju o stvarima kojima nisu dorasli.”

“Turudić će reterirati”

image

 Ivan Turudić
 

Damjan Tadic/Cropix

Pavasović Visković ipak vjeruje da će se Turudić predomisliti i istražiti ovu situaciju.

- Kad prespava, mislim da će shvatiti da nema nikavog izbora nego da to istraži, to je u njegovom interesu. Turudić to mora istražiti jer je glavni državni odvjetnik i mora to istražiti s obzirom na cijelu priču koja je bila na početku njegovog imenovanja. Vjerujem da je dovoljno pametan da to shvati, a on će napraviti ono što je dobro za njega i pametno. Mislim da će reteritati i mislim da je to u interesu države, institucije i njega osobno - smatra odvjetnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 21:55