StoryEditor
HrvatskaTragedija

Ozljede su bile preteške: preminuo 27-godišnji hrvatski vojnik koji je ranjen u napadu bombaša samoubojice u Afganistanu; Ministar Krstičević posjetio njegovu obitelj i izrazio im sućut

24. srpnja 2019. - 14:52
konferencija_vojnici7-240719

Jedan od trojice vojnika koji su jutros ranjeni u Afganistanu, oko podneva je preminuo od ozljeda zadobivenih u napadu na vozilo Hrvatske vojske (HV) u Kabulu, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Tko su hrvatski vojnici koji su ranjeni u Afganistanu: najteže ozlijeđenom ovo je bila prva međunarodna misija...

Tri hrvatska vojnika ranjena u Afganistanu, jedan se bori za život; Krstičević: Spreman sam preuzeti političku odgovornost; Tuškan: Posljedice su mogle biti puno teže​

"Pripadnik 10. Hrvatskog kontingenta koji se nalazio u sklopu 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu, preminuo je danas 24. srpnja 2019. godine oko podneva, od teških ozljeda opasnih po život zadobivenih rano jutros tijekom napada na vozilo HV-a u Kabulu", stoji u priopćenju MORH-a.

Riječ je o pripadniku specijalnih snaga, J.B. rođenom 1992. godine koji je u Afganistanu bio angažiran na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga.

Ministarstvo navodi da je poginulom vojniku nakon stradavanja pružena maksimalna medicinska pomoć u američkoj bolnici u Bagramu, no da je zbog težine ozljeda pripadnik preminuo.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska izrazili su žaljenje zbog smrti vojnika te oštro osudili napad.
Navode i da je ministar obrane Damir Krstičević posjetio obitelj preminulog te je uputio sućut obitelji.

„U ovim najtežim trenucima za Hrvatsku vojsku i Ministarstvo obrane u ime svih pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut. Ovu tužnu vijest primio sam s boli i težinom u srcu. Ovaj trenutak duboko pogađa svakog pripadnika obitelji Hrvatske vojske i hrvatski narod. Zaista, ne postoje riječi utjehe i onog što može vratiti mladi život. Hrabro i časno u vječnost je otišao naš sin, vojnik, muž i otac i stao uz rame najvećih velikana i ratnika. Počivao u miru.", kazao je Krstičević, stoji u priopćenju. 

 

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 16:07