StoryEditorOCM
HrvatskaUHVAĆENI NA DJELU

Ovo su muškarci koji su dizali desnicu i vikali ‘Za dom spremni‘ provocirajući tijekom Kolone sjećanja...

Piše hina
19. studenog 2023. - 20:19
Tijekom prolaska kolone gradskim ulicama sporadično su se mogli čuti uzvici ”za dom spremni”, a pojedinci su dizali i ruke u zrak na pozdravScreenshot/RTL Televizija

Iz PU vukovarske srijemske potvrdili su nedjelju da policija provodi aktivnosti vezane uz sporadične uzvike "za dom spremni" koji su se jučer čuli u Vukovaru tijekom prolaska kolone sjećanja.

"MUP je nadzirao događaj i u tom smislu provode se aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane i uz tu situaciju", rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

U koloni sjećanja, kojom je u subotu obilježena 32. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu nalazilo se, po podacima gradskih vlasti Vukovara, 150.000 domoljuba iz Hrvatske i svijeta, a predvodili su je hrvatski branitelji i ratni stradalnici na čelu s pripadnicima HOS-a, koji su 1991. branili Vukovar.

Tijekom prolaska kolone gradskim ulicama sporadično su se mogli čuti uzvici "za dom spremni", a pojedinci su dizali i ruke u zrak na pozdrav.

Snimku jednog takvog incidenta možete pogledati OVDJE.

U koloni sjećanja nalazili su se predsjednik Republike Zoran Milanović te predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade Gordan Jandroković i Andrej Plenković kao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je nekoliko dana ranije poručio kako oni koji misle narušavati dignitet i dostojanstvo vukovarske žrtve u Domovinskom ratu nepriznavanjem vrijednosti Domovinskog rata ili misle u Vukovaru "mjeriti kukuruz", ne trebaju dolaziti 18. studenog u Vukovar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. studeni 2023 20:19