StoryEditorOCM
HrvatskaJE LI MOGUĆE?

Ovo još niste vidjeli! Kod Poreča se svinje izležavaju usred grada na madracu, jedu iz kanti. Stanovnici se boje bolesti

Piše VIJESTI SD
17. kolovoza 2024. - 15:44

Nesvakidašnji prizori iz Červara kod Poreča obišli su društvene mreže.

Turisti u Červaru ogorčeni su prizorima iz centra grada gdje svinje slobodno šetaju. Hrane se otpadom iz kanti za smeće, a tijekom popodnevnog odmora izležavaju se i na jednom od starih madraca u blizini parkirališta, piše N1.

Ova situacija privukla je pažnju medija, uključujući slovenske izvore koji su izvijestili da je turistkinja na društvenoj platformi ‘X’ (nekadašnji Twitter) objavila fotografiju svinja u pješčaniku.

Riječ je o gorućem problemu koji gradske vlasti očito ne žele riješiti, piše 24ur. “Barem tako prenose hrvatski mediji pozivajući se na nekoliko mještana. Upozoravaju da su fotografije možda nekome smiješne, ali da je situacija prilično tužna. Kako navode, poslali su više prijava veterinarskoj inspekciji, komunalnom redarstvu, kao i načelniku, no odgovora nije bilo.”

Mnogi su zabrinuti jer svinje nemaju oznake, što znači da najvjerojatnije nisu ni pregledane ni cijepljene. Stanovnici se boje da svinje ne bi donijele bolesti drugim životinjama ili ljudima jer se hrane ostacima hrane iz kanti za smeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 00:40