StoryEditorOCM
HrvatskaNIJE LOŠE

Ovo je zaista fascinantno: Hrvatska stavljena na primamljivu kartu, posramili smo neke vodeće zemlje, pogledajte

Piše vijesti sd
14. siječnja 2024. - 20:43

Ovo je mapa s kojom se itekako možemo pohvaliti. Jedan je maper pitao umjetnu inteligenciju (chat GTP) da pobroji 10 zemalja s najljepšom prirodom u Europi. Prema UN-u, u Europi su 44 priznate države, tako da je naše 7. mjesto više nego pohvalno.

Evo i cijelog popisa:

image

Screen

Što je umjetna inteligencija koja je sastavila i ovu mapu?

- Umjetna inteligencija je sposobnost nekog uređaja da oponaša ljudske aktivnosti poput zaključivanja, učenja, planiranja i kreativnosti.

Umjetna inteligencija omogućuje tehničkim sustavima percipiranje okruženja, uzimanje u obzir onog što vide i rješavanje problema kako bi postigli neki cilj. Računalo prima podatke (koji su već pripremljeni ili prikupljeni s pomoću vlastitih senzora, npr. fotoaparata), obrađuje ih i daje odgovore.

Sustavi umjetne inteligencije mogu u određenoj mjeri prilagoditi svoje ponašanje analiziranjem prethodnih situacija i samostalnim radom.

Neke tehnologije umjetne inteligencije prisutne su već više od 50 godina, ali napredak u računalnoj snazi, dostupnost goleme količine podataka i novi algoritmi posljednjih su godina doveli do velikih otkrića u području umjetne inteligencije.

Umjetna inteligencija smatra se ključnom za digitalnu transformaciju društva i postala je prioritet EU-a.

Predviđa se da će umjetna inteligencija donijeti goleme promjene u budućnosti, no ona je već sada prisutna u našem svakodnevnom životu - navodi EU na svojim stranicama. 

No, 61 posto Europljana pozitivno gleda na umjetnu inteligenciju i robote, ali 88 posto tvrdi da se tim tehnologijama treba pažljivo upravljati (Eurobarometar). 

Pogledajte i video:

{tiktok}

@krokroasan_mapping

Top 10 countries with best nature in Europe according to Chat GPT

♬ original sound  - krokroasan_mapping
{/tiktok

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 13:22