StoryEditorOCM
Hrvatskaprekinimo šutnju!

'Ovo je moje iskustvo s jučerašnje kiretaže u splitskom KBC-u. Jako sam se bojala jer sam jednu već prošla i bila je horor': priča ove žene poprilično se razlikuje od drugih

Piše PSD
12. listopada 2018. - 19:37
iStock-621571228

Ako imate vlastitu priču o lošem iskustvu, nemaru i neprofesionalnosti u hrvatskom zdravstvu koju ste voljni podijeliti kako bismo temu održali u fokusu javnosti i utjecali na Ministarstvo zdravstva, javite nam se na mail portal@slobodnadalmacija.hr ili u inbox naše Facebook stranice. Anonimnost je zajamčena.

Ovo je jedna od vaših priča, a od ostalih se razlikuje po nekoliko ključnih detalja. Prenosimo je u cijelosti.

'Dobar dan!
Evo ukratko ću Vam napisati moje iskustvo kiretaže obavljenje JUČER ujutro u KBC Split.

Znači, peta trudnica, protekle 4 uredne, plod 8+tjedana. Ali nema otkucaja srca. Na žalost, sljedi kiretaža. Ooooo, kako sam se bojala, s prvim djetetom mi je ostao komad posteljice i 14. dan nakon poroda sam išla na kiretažu i tada je to bio horor, bol je bila ajme... Bez ikakve anestezije, ičega, ali i bez vezanja... Jučer, 8 godina nakon toga, druga priča.

Znači, došla sam, bila sam 5. na redu, zadnja... Prva je odabrala lokalnu, a ostale 3 ženice opću aneseziju. Sestre i doktor stalno dolaze u obilazak (ležimo svi skupa u dnevnoj bolnici).

Ja sam odabrala lokalnu. Dođeš u malu salu, tj.dovedu te, legneš na stol. Ružno je, stavljaju ti braunilu. Da, stave na čicak trakicu oko noge i oko ruke, ali nije to nikakvo silno vezanje. Jednostavno, nema osoblja da ti drži noge, refleksno dižeš noge tokom postupka, jer postupak ipak boli.

Kiretaža boli, ali ne boli kao porođaj. Znaš šta te čeka i znaš da će bolit. I to traje 7-8 minuta maksimalno, sestre su super, drže te za ruku... Moja doktorica je bila izuzetna, svaka čast na stručnosti. Iza toga u dnevnu bolnicu i za 2 sta kući.

Svi su super. Svim ženama je bila na raspolaganju anestezija kakvu one žele. Nije baš to tako kako oni predstavljaju.
Ja sam uvijek za pokudu, ali kad treba pohvaliti, treba!': napisala je naša čitateljica i poručila nam da 'nađemo' još žena koje će ispričati svoju priču i da smatra kako je nemoguće da je baš svima njima jučer ponuđena anestezija, a i nikome prije i nikome iza nije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. siječanj 2023 20:02