StoryEditorOCM
Hrvatskabožidar kutleša

Ovaj ‘Crni petak‘ dobro će nam isprazniti takujine, šef Porezne otkriva da trošimo i više nego lani: ‘Prijeći ćemo brojku od 800 milijuna...‘

Piše PSD
25. studenog 2022. - 21:10

Lani smo za Crni petak potrošili više od 730 milijuna kuna, a RTL-ov reporter Marko Šiklić o potrošnji, obaranju rekorda i računima razgovarao je s ravnateljem Porezne uprave Božidarom Kutlešom.

"Sudeći po rezultatima u studenom možemo očekivati da će pasti prošlogodišnji rekord. Nadamo se da će taj broj pratiti dosadašnje trendove tijekom cijele godine ostvarene u prometu fiskalizacije u svim djelatnostima, ali i svim pojedinim segmentima i djelatnosti trgovina na veliko i malo. Što se tiče broja računa, u studenom je broj veći za 8 posto, a iznos računa za sve djelatnosti je veći za 25 posto. U studenom govorimo o dosad potrošenih 15 milijardi kuna, broj računa od 145 milijuna što je za 8 milijuna viši nego prethodne godine", kazao je Kutleša pa dodao da vjeruje da ćemo ovog Crnog petka prijeći brojku od 800 milijuna kuna.

"Značajno više od toga sudeći po gužvama koje su u gradu i prema trgovačkim centrima. Inflacija je uočljiva svima nama, no treba naglasiti da je Vlada učinila sve što je bilo u njenoj moći u smislu snižavanja PDV-a na hranu i energente. No, cijene i dalje rastu. Nadamo se da će inflacija u četvrtom kvartalu pasti, ali nemamo čarobnu kuglu da vidimo što će se dogoditi", kazao je za RTL pa dodao da trošimo više novca i da se više računa fiskalizira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. veljača 2023 07:39