StoryEditorOCM

OTPADA REFERENDUM! Vlada povukla prijedlog Zakona o radu; Milanović: Ja im ne vjerujem

Piše PSD.
3. rujna 2010. - 21:26

Vlada bi uskoro trebala iz saborske procedure povući prijedlog izmjena Zakona o radu koje se tiču produljenja prava iz kolektivnog ugovora, a radi kojih su sindikati organizirali prikupljanje potpisa za referendum protiv tih izmjena.

Sindikalni čelnici tvrde da ako je to istina ipak ne bi odustali od referenduma kako Vlada u bliskoj budućnosti opet ne bi pokrenula te promjene, dok prema nekim pravnim tumačenjima u slučaju da Vlada iz saborske procedure povuče taj zakonski prijedlog više neće biti osnove za održavanje referenduma.

Milanović: Referendum se mora održati bez obzira

- Vladina odluka da povuče prijedlog izmjena Zakona o radu je očekivan potez, vjerojatno se boje suda građana pa to rade. Ali ako su to mislili napraviti od početka onda su nas trebali poštedjeti svega ovoga. Oni se boje suda javnosti, sve ukazuje na to.

- Da su mislili ozbiljno išli bi do kraja. Četiri mjeseca najavljuju izmjene zakona, skupi se 800.000 potpisa i onda jednostavno kažu da odustaju. Jako neozbiljno. Referendum se treba održati bez obzira na to jer nam nitko nam ne jamči da ova Vlada za mjesec dana neće ponovo staviti zakon u proceduru. Ja im ne vjerujem - poručio je s karlovačkih Dana piva predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Komentirajući izjavu premijerke Jadranke Kosor da Vlada radi svoj posao "držeći se zakona k'o pijan plota", Milanović je rekao da se u njegovoj mladosti baš i nisu služili tom krilaticom.

- Ne znam što bi to trebalo značiti, da su pijani ili da ne vide dalje o plota!? Ni jedno ni drugo nije dobro. Iako smo sada na Danima piva to ne znači da ćemo se napiti - ironično je dobacio predsjednik SDP-a predlažući Vladi da, kada je tako brzo grafološki utvrdila navodne nepravilnosti u potpisima građana za referendum, detaljno pregleda i popis birača.

danijel tuškan, psd
arhiv cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 22:17