Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hrvatskaima li kraja?

Otkrivene još tri krivotvorene diplome: 'učiteljica' radila s djecom čitava tri desetljeća, 'profesor' predavao strojarske predmete 26 godina, a nađen je i lažni noćni pazitelj u učeničkom domu

Piše PSD
31. svibnja 2019. - 12:37

Ministarstvo znanosti i obrazovanja potvrdilo je da su pronađene još tri lažne diplome. U sva tri slučaja procedura je već pokrenut, kažu u Ministarstvu.

Otkrivena je lažna diploma s Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani. S njom je lažna učiteljica razredne nastave radila 30 godina.

Također, otkrivena je  i lažna diploma Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu s kojom je lažni nastavnik 26 godina predavao strojarske grupe predmeta u jednoj srednjoj školi, a sada je dao otkaz.

Otkrivena je i krivotvorena svjedodžba jednog učilišta. Čovjek je s njom 10 godina radio kao noćni pazitelj u jednom učeničkom domu.

- Provjera vjerodostojnosti isprava već sad je snažna antikorupcijska mjera kojoj je glavni cilj vratiti povjerenje u sustav odgoja i obrazovanja. Važno je da smo osvijestili potrebu sustavne provjere i da se uspostavila procedura pri novom zapošljavanju da do toga više ne dođe. Ako želimo društvo u kojemu ćemo imati nultu stopu korupcije, svatko u svojemu djelovanju mora preuzeti svoj dio odgovornosti - istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

#LAžNE DIPLOME

Izdvojeno