StoryEditorOCM
Hrvatskaslučaj iz osijeka

Otkriven uzrok trovanja djevojčice (3): U pitanju, ipak, nije bojler! Dogodio se nevjerojatan splet nesretnih okolnosti

Piše Nikola Patković/JL
23. veljače 2024. - 11:52

Uzrok trovanja ugljičnim monoksidom trogodišnje djevojčice iz Osijeka bio je istovremeni rad više kućanskih aparata te zatvoreni prozori i vrata kupaonice, a ne neispravan bojler, kako bude u većini ovakvih slučajeva. Otkriveno je to očevidom kojeg je u četvrtak u stanu u kojem se sve dogodilo provela očevidna ekipa Policijske uprave osječko-baranjske obavila očevid u nazočnosti djelatnika Dimnjaka d.o.o. Osijek i djelatnika HEP plina.

‘‘Očevidom je utvrđeno da su vrijednosti ugljičnog monoksida i metana u normali, kao i da je bojler u ispravnom stanju. Uzrok trovanja ugljičnim monoksidom je splet okolnosti, odnosno istovremeni rad više kućanskih aparata te zatvoreni prozori i vrata kupaonice, zbog čega je došlo do povećanja koncentracije ugljičnim monoksidom,‘‘ priopćili su iz PU osječko-baranjske, dodavši i kako je dijete izvan životne opasnosti i otpušteno je iz Kliničkog bolničkog centra Osijek bez ikakvih ozljeda. Podsjetimo, iz KBC-a Osijek u četvrtak su nam odgovorili da je djevojčica u dobi od nepune 3 godine primljena u Kliniku za pedijatriju zbog akutne intoksikacije ugljičnim monoksidom.

‘‘Nakon učinjene obrade i kraće opservacije, otpuštena je kući dobrog općeg stanja i urednog statusa,‘‘ istaknuli su iz bolnice. Tragedija je izbjegnuta i brzom reakcijom roditelja, koji su na vrijeme shvatili da se nešto neobično događa te su s djetetom otišli u bolnicu., piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:52