Hrvatskahrvatska - zemlja beznađa

Oštre reakcije nakon ostavke Jokićeve skupine: 'Upropašten je posao više stotina entuzijasta, Šustar mora podnijeti ostavku'

Piše H
preporod_press2-180316

Glasovac: Šustar treba dati ostavku

SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac, reagirajući na ostavke svih sedam članova Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu, pozvala je u srijedu ministra znanosti i obrazovanja da podnese ostavku.

 "Ministar Šustar je propustio reagirati, izgleda da Hrvatska uopće nema ministra obrazovanja, ima formalnog ministra koji ne donosi nikakve odluke, brani se šutnjom, ministra čijim resorom upravljaju neki drugi, pa kad je već formalni ministar, očekujemo da i formalno podnese ostavku", izjavila je Glasovac u središnjici SDP-a.

 Šustar, naglasila je, treba podnijeti ostavku jer je jednom odlukom mogao promijeniti budućnost Hrvatske, osigurati da se kurukularna reforma nastavi, a Hrvatska iskoristi povijesnu priliku.

 Hoće li SDP i formalno u Saboru zatražiti ministrovu ostavku, ovisit će o njegovim potezima.

"Imamo pravo i pogriješiti, možda ovi dokumenti nisu savršeni, ali ne možemo si dozvoliti luksuz da ne činimo ništa i ne možemo više čekati", poručuje Glasovac.

 Zahvalila je svima koji su surađivali na projektu Kurikularne reforme. "Hrvatska im duguje jer su pokrenuli jedan projekt i pokazali da hrvatsko društvo može bolje", rekla je SDP-ova zastupnica.

 Svjesna je da te ljude mogu zamjeniti neki drugi, no upozorava da je današnjim danom dovedena u pitanje opstojnost cjelovite Kurikularne reforme.

 "Današnji će događaj usporiti proces, a mislim da će ga i zaustaviti", kaže Glasovac i poručuje kako nekima očito nije u interesu stručna reforma koja u središtu ima interes učenika, koja želi dugoročno raditi na napertku Hrvatske.

 "Neki su očito tu reformu zamislili na način da bude politička, kao instrument nametanja određenih ideologija i svjetonazora", naglašava.

 Kaže i da je SDP sve vrijeme podržavao taj projekt, no da je presudio politički pritisak, činjenica da se u reformi nije prepoznao nacionalni interes.

 Tvrdi i da je to jedina ozbiljna reforma koju aktualna Vlada ima, odnosno koju je mogla nastaviti, jer svojih nemaju.

 "Ovo je tužan trenutak za Hrvatsku", ocijenila je zastupnica i najavila da će njena stranka ustrajavati da se u obrazovnom sustavu provedu nužne reforme.

 "Bez obzira na opstrukciju, bez obzira što su struka, optimizam, progresivna Hrvatska, izgubili pod političkim pritiskom, ideologijom i destrukcijom, vrijeme je na našoj strani", ističe Glasovac i kaže da će "brzo" doći vrijeme kad će "nesposobna i neprogresivna" Vlada napustiti kormilo upravljanja državom.

#šKOLSTVO#PREDRAG ŠUSTAR#BORIS JOKIć#KURIKULARNA REFORMA