StoryEditor
Hrvatskarezultati govore

Ostojić: Policija je riješila slučajeve eksplozije i komandira iz Trogira - to pridonosi sigurnosti

Piše PSD.
14. siječnja 2013. - 21:48
Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić večeras je izjavio kako je policija razriješila slučajeve dvaju eksplozija u Zagrebu i "samoproglašenog komandira Šamila" iz Trogira koji je na društvenim mrežama pozivao na terorizam, te je ocijenio kako je to ono što najviše doprinosi osjećaju sigurnosti kod hrvatskih građana.

"Niti jedan ministar niti političar svojom porukom neće građane smiriti. Puno je bolje onda kad policija riješi takve slučajeve, kao što se ovdje dogodilo", kazao je ministar Ostojić gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.

Na novinarsko pitanje je li Hrvatska apsolutno sigurna zemlja Ministar unutarnji poslova je podsjetio kako je Hrvatska članica NATO-a te da prijetnje postoje otprije, ali da je najvažnije biti spreman.

"Hrvatska nije apsolutno sigurna zemlja i bio bih apsolutno neodgovoran Ministar unutarnjih poslova i takvu poruku sigurno neću poslati. Hrvatska je zemlja koja je u NATO-u i u situaciji da bude meta terorističkih napada. Nije se to dogodilo sad, samo jednom, dogodilo se i ranije. Važno je da smo spremni na takve stvari brzo pronaći počinitelje", kazao je ministar Ostojić.

Odgovarajući na pitanje gdje je hrvatska policija danas u odnosu na prije godinu dana te smatra li da građani policiji vjeruju, Ostojić je kazao kako smatra da razrješenja ovakvih slučajeva pokazuju da se policiji može vjerovati.

"Podatak da je u prošloj godini bilo 51 ubojstvo i da je njih 50 riješeno a samo jedno neriješeno, sigurno pridonosi tom osjećaju koji građani moraju imati", rekao je.

Na pitanje kako vjerovati policiji s obzirom na neke propuste kao što su curenje informacija ili slučaj svodništva unutar policije, ministar Ostojić je rekao kako je policija sama razotkrila "kukolj" u vlastitim redovima.

"Time se zapravo samo pokazuje snaga policije i spremnost da bez obzira na to o kome se radilo nećemo dopustiti da oni koji su na usluzi kriminalcima budu pripadnici policije. Time se stječe i vraća povjerenje policiji", kazao je.

Kritike za političko kadroviranje odbacio je protupitanjem: "Kako je moguće politički kadrovirati u depolitiziranoj policiji?". "Sve se radi internim natječajem, nitko u policiji nije novi, sve su to ljudi koji su radili tu i prije", naglasio je.

Na novinarsko pitanje hoće li biti istraga vezanih uz aferu prisluškivanja ili o tome kako je bivši premijer došao do nekih informacija, ministar Ostojić je kazao kako će policija sigurno istražiti činjenicu da je "uništen dokument u kojem je glavni državni odvjetnik bio glavni vinovnik".

"To je nešto što će policija sigurno do kraja istražiti i o tome izvijestiti glavnog državnog odvjetnika. Sama činjenica da je taj dokument uništen govori o tome je li glavni državni odvjetnik zapravo bio cilj", rekao je.

(H)
item - id = 190911
related id = 0 -> 230153
related id = 1 -> 227054
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 08:39