StoryEditor

Ostojić pohvalio hrvatske medicinske djelatnike

Piše PSD.
25. lipnja 2012. - 02:02
Ministar zdravlja Rajko Ostojić pohvalio je večeras Hitnu medicinsku pomoć i sve djelatnike gospićke Opće bolnice zbog iskazane stručnosti, humanosti i organiziranosti u zbrinjavanju čeških turista, ozlijeđenih u jučerašnjoj teškoj prometnoj nesreći na autocesti A1 kod tunela Krpani.

"Hitna medicinska pomoć je organizirala izvanredan posao kao i svi djelatnici Opće bolnice Gospić i ovim putem im čestitam", rekao je Ostojić u izjavi za HTV te ocijenio da je to "zrcalo organiziranosti hrvatskog zdravstvenog sustava".

Podsjetio je i da je jutros obišao dvije ozlijeđene 14-godišnje sestre blizanke, zbrinute na KBC-u Zagreb, od kojih je jedna stabilno i dobro se oporavlja, dok je druga, kaže, još uvijek u besvjesnom stanju.

Pacijentica je još uvijek na aparatima i umjetnom disanju, ali na temelju učinjenih pretraga, smanjujemo sedaciju i očekujemo poboljšanje njezina stanja, istaknuo je ministar.

Dodao je i da će o terminu njihova povratka kući odlučivati roditelji.

Ministar Ostojić posebno je, kaže, zadovoljan brzinom i stručnošću Hitne pomoći. U pružanje pomoći češkim turistima bilo je uključeno devet timova, kojima je koordinirala Služba 112, a prvi je tim na mjesto nesreće stigao u roku 5 do 7 minuta, ističe ministar.

Podsjetio je i kako je jučer obišao ozlijeđene češke turiste u gospićkoj bolnici, te je u razgovoru s njima čuo samo pohvale za pruženu skrb. Ministarstvo zdravlja odmah je uvelo krizni stožer s psiholozima kako bi se ublažile posljedice iznenadnog stresnog događaja s kojima će se, kaže, ozlijeđeni suočiti tek za nekoliko dana.

HIzdvojeno

03. kolovoz 2020 02:53