StoryEditorOCM
Hrvatskaudar po džepu

Osječka bolnica dopisom upozorila zaposlene da se odšteta može potraživati od necijepljenog djelatnika, slijede li upozorenja i ostalih bolnica?

Piše Ivana Krnić i Nikola Patković/JL
24. kolovoza 2021. - 16:11
Uprava KBC-a Osijek ne smatra dopis vrstom pritiska na one koji se nisu cijepili nego obvezom da informiraju zaposlenike o  posljedicama eventualnih tužbiVlado Kos/Cropix

Uprava KBC-a Osijek poslala je dopis zaposlenicima u kojem ih upozorava kako u slučaju potencijalnih tužbi pacijenata vezanih uz covid-19, ako sud odluči u tužiteljevu korist, postoji mogućnost da odštetu plati djelatnik koji nije bio cijepljen i pritom je zarazio pacijenta.

"Ako liječnici ili medicinske sestre nisu cijepljeni, a pacijent se zarazi covidom-19, onda se može dokazivati kako nisu poduzete sve mjere zaštite koje su zdravstvenoj ustanovi na raspolaganju. Ako dođe do toga da bolnica mora isplatiti odštetu, isti iznos može se potraživati od necijepljenog radnika koji je zarazio pacijenta, budući da je bolnica kao poslodavac omogućila cijepljenje", stoji u internom dopisu.

Naime, dopis je nastao nakon prvog podnesenog zahtjeva za odštetu, i to u KBC-u Zagreb gdje j...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:42