StoryEditor
Hrvatskasmjernice proračuna

Orešković sazvao ministre da im kaže na koliki novac da računaju

Piše PSD.
2. veljače 2016. - 10:34

U Vladi je započeo sastanak na kojem će premijer Tihomir Orešković i ministar financija Zdravko Marić predstaviti ministrima osnovne smjernice državnog proračuna za 2016. godinu.

 

"Dobit ćemo danas limite unutar kojih ćemo se morati svesti i unutar kojih ćemo po ministarstvima probati iskonstruirati jedan razvojno-socijalni proračun", izjavio je ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat uoči sastanka u Vladi.

Oleg Butković, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, također je kazao da najprije treba čuti ministra financija, a onda će na temelju njegovih preporuka pripremiti proračun ministarstva.

 Istaknuo je i da nema odustajanja od infrastrukturnih projekta.

"Od infrastrukturnih projekata se neće i ne smije odustati. Od svega možemo, ali od toga ne", ustvrdio je Butković.

I Slaven Dobrović, ministar zaštite okoliša i prirode, očekuje danas upute i smjernice.

"Nismo veliki potrošači, imamo velike vanjske prihode u smislu investicijskih projekata i moramo raditi na tome da se dovoljno dobro ekipiramo za prihvat tih sredstava", istaknuo je Dobrović.

Ministar financija Zdravko Marić ranije je izjavio kako se radi na tome da proračun bude prvi ogledni primjer onoga što Vlada planira napraviti u ovoj godini te kako je Vladin cilj proračunski deficit svesti na 3 posto BDP-a u iduće dvije godine.

Ministar tada nije precizirao je li moguće rashode smanjiti za 4,5 milijardi kuna. Marić je i na prvoj sjednici Vlade najavio kako će sve proračunske mjere i aktivnosti biti usmjerene na usporavanje rasta javnog duga, stabiliziranje, a pred kraj mandata i na njegovo smanjivanje.

H

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 03:08