StoryEditorOCM
Hrvatskafotka s rusofilom

Opet svađa, Milanović se obrušio na Plenkovića zbog Đokovića: ‘To je tako jadno!‘; Premijer: Izjave su mu debilne

Piše VIJESTI SD
30. listopada 2023. - 20:21

Na finalu Svjetskog prvenstva u ragbiju u subotu su u svečanoj loži zajedno fotografirani francuski predsjednik Emmanuel Macron, hrvatski premijer Andrej Plenković i najbolji tenisač svijeta Novak Đoković. Sva trojica na fotografiji imaju široki osmijeh.

Tu fotografiju danas je komentirao i hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji je prizor nazvao jadnim pa je to svoje razmišljanje objasnio u nekoliko rečenica.

- To slikanje sa Đokovićem, kojeg cijenim kao sportaša i u principu sam na njegovoj strani, to je tako jadno.

Baš jadno jer se istovremeno obračunavaš sa saborskim zastupnicima, koji su glasali protiv uvlačenja Hrvatske u rat i obuku vojnika za rat u Ukrajini zato što gledaju hrvatske interese, ali ti nemaš problema okolo se naslikavati s ljudima koji su apsolutno transparentno i otvoreno na strani Moskve. Ti nemaš nimalo morala., dečko, ni malo, rekao je Milanović.

Vikend s obitelji

- Kako su obaveze u Bruxellesu završavale u petak, odlučio sam provesti vikend s obitelji, na što mi je on (Macron, op.a.) rekao da pogledamo utakmicu zajedno.

U jednom trenutku se pojavio Đoković, nisam ni znao da će biti tamo, fotografirali smo se… Ali zadnji koji me može prozivati je Milanović, koji nas dovodi u poziciju da moramo objašnjavati stavove Hrvatske, a to je podrška Ukrajini, što je naš stav cijelo vrijeme. Ako je netko rusofil, to je onda on.

Čuo sam i da je koristio izraz “budala”, na što mogu reći da su njegove izjave posljednjih godinu dana debilne i sramota za Hrvatsku, izjavio je premijer, a piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:48