StoryEditorOCM
Hrvatskaolakšanje ili?

Olujni crni oblaci nad dijelovima Hrvatske, građani šalju fotografije, grmljavinska fronta se kreće

Piše Vijesti SD
19. kolovoza 2024. - 20:36

U Hrvatskoj danas prevladava oblačno i nestabilno vrijeme, a mjestimice pada jaka kiša u obliku pljuskova s grmljavinom, piše Jutarnji list. 

Grmljavinska fronta zalila je dijelove Hrvatske, a u Facebook grupi Neverin korisnici javljaju da je kiša danas padala u Novom Vinodolskom, Rijeci, Otočcu, okolici Slavonskog Broda i Karlovca.

Kako pokazuje radarska slika DHMZ-a, crni olujni oblaci nadvili su se iznad središnjih dijelova Hrvatske, a u večernjim satima u Zagrebu je počeo puhati snažan vjetar.

Za sutra je DHMZ najavio djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te i dalje nestabilno.

image
Dhmz/

Ponegdje će padati kiša, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Prema večeri se očekuje razvedravanje. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i jugoistočni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak, u noći ponegdje na obali i bura. Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 20 i 25 °C. Najviša dnevna većinom između 25 i 30 °C.

 Za šest hrvatskih regija danas je upaljen narančasti meteoalarm. Vremenske prilike sutra bi trebale biti povoljnije, a pojačana do jaka i vrlo jaka bura očekuje se u Velebitskom kanalu, zbog čega je za taj do Hrvatske upaljen narančasti meteoalarm.

- Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - upozorava DHMZ.

Zasad nema izvješća o grmljavinskom nevremenu ili tuči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 16:02