StoryEditorOCM
HrvatskaRAT ZA RADNIKE

Ogorčeni ugostitelji: Ne možemo otvarati restorane i kafiće jer nema radnika! U Dalmaciji se nude plaće od 2000 eura, ali nitko neće, kreće ‘uvoz‘ radnika iz Nepala

26. travnja 2022. - 17:33

Evo restoran u ‘Le Meridienu’ još nije otvoren jer čovjek koji je zakupio prostor ne može naći radnike. Uskrs je u hotelu bio dobar, ali on jednostavno nije našao konobare i kuhare”, kaže Hrvoje Bujas iz Udruge Glas poduzetnika.

- U ovom trenutku naći radnike u ugostiteljstvu i građevini je stvarno zeznuta stvar. Kad smo mi otvarali UGP kafe, jedno dvadesetak dana nam se nije javio doslovno nitko. Ni-tko! Jedva smo našli konobara i to nije po struci i još ga treba educirati. Naravno da je onda jedno od rješenja uvoz radne snage - zaključuje.

Nedostatak radne snage sve je veći problem iz godine u godinu, a naročito eskalira s dolaskom turističke sezone. Taj manjak radnika lani je doveo do toga da neki hoteli nisu ni otvarali vrata u glavnoj sezoni.

Ove godine u Hrvatsko...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 03:34