StoryEditorOCM
HrvatskaISPRAVAK

Odvjetnik Biliškov: Gosp. prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med., nije nikakav teoretičar zavjere, a sve što je iznio u svojim izlaganjima je točno i istinito

Piše PSD
19. srpnja 2021. - 14:34

"Obraćam Vam se u ime i po nalogu stranke gosp. dr. sc. Krešimira Pavelića, dr. med. Iz Opatije. Dana 29. lipnja 2021. godine,na Vašem cijenjenom mediju – portalu www.slobodnadalmacija.hr, elektroničkom izdanju medija Slobodna Dalmacija, pod naslovom „Nakon što je zagovarao ukidanje cijepljenja, pa čak i uhićenja onih koji ga propagiraju, dekan iz Pule promtno smijenjen! Doduše, pokazalo se da fakultet na kojem radi, praktički, ne postoji", nadnaslova: "KONTROVERZNI DR. PAVELIĆ",objavljen je članak u kojem spominjete gosp. prof. dr. sc. Krešimira Pavelića, dr. med., za kojeg navodite da je smijenjen s mjesta dekana Medicinskog fakulteta u Puli, da je svestrano prigrljen od tzv. antivakserske zajednice, da se nije libio iznijeti netočne podatke da je u Europskoj uniji od cijepljenja umrlo 10 tisuća ljudi i 4000 u SAD-u, da je poznat i od ranije po teorijama zavjere koje govore o povezanosti Billa Gatesa s pandemijom, odnosno o umjetnom podrijetlu korona virusa, te da je bio dekan praktično nepostojećeg fakulteta.

Ovakva pisanja u navedenom članku nisu točna i istinita.

Naime, ne odgovara istini da je gosp. prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med. smijenjen s mjesta dekana Medicinskog fakulteta u Puli, već je sam podnio ostavku na tu dužnost iz etičkih razloga, a sve nakon neopravdanih medijskih komentara u svezi njegova javnog iznošenja stručnih stavova i kritika u svezi olake i nekritičke uporabe cijepiva protiv covida-19.

Isto tako, ne odgovara istini da je gosp. prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med. bio dekan nepostojećeg fakulteta, obzirom da je na dužnost dekana Medicinskog fakulteta u Puli izabran dana 28. lipnja 2019. g. odlukom Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta Sveučilišta Juraj Dobrile u Puli, a koji Medicinski fakultet je uredno upisan u sudski registar nadležnog Trgovačkog suda u Pazinu kao ustrojstvena jedinica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Nadalje, ne odgovara istini niti činjenična tvrdnja da je gosp. prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med. širio teorije zavjere, bilo o cijepljenju, bilo općenito, niti da je iznosio netočne podatke u svojim izlaganjima.

Gosp. prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med., nije nikakav teoretičar zavjere, a sve što je iznio u svojim izlaganjima je točno i istinito", 

Uz poštovanje,

odvjetnik Joško Biliškov, dipl. iur.

Petrinjska 48

10000 ZAGREB

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 15:07