Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hrvatska‘dosta je!‘

Održan dosad najveći prosvjed protiv Bandića, desetak tisuća građana zatražilo njegov odlazak; Transparenti otkrivaju što mu sve zamjeraju

Piše Hina
1. veljače 2020. - 18:02
Damjan Tadić/hanza media

Desetak tisuća građana okupilo se u subotu na Trgu bana Jelačića na prosvjedu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pod nazivom "Dosta je!“.

Prosvjed protiv "klijentelističkog sustava koji guši i devastira Zagreb", organiziraju Udruga Siget, Zelena akcija i Pravo na grad, zahtijevajući odlazak zagrebačkog gradonačelnika.

Organizatori ističu kako gradonačelnik Bandić za "svoje ortake" čuva projekt Manhattan i vrijedna gradska zemljišta, a stanovnike Zagreba ostavlja da se "guše u smeću" čiji odvoz je trebao drastično poskupiti.

Na trećem prosvjedu protiv Bandića najavljeno je da će se organizirati prosvjedi sve dok on ne ode s dužnosti gradonačelnika.

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je novinarima u vez s tim prosvjedom rekao kako je to demokratsko pravo prosvjednika i poručio da dok neki "fućkaju, neki delaju".

"Demokratsko je pravo prosvjednika da prosvjeduju a demokratsko pravo gradonačelnika da radi", istaknuo je Bandić te dodao kako "uvijek neki prosvjeduju i fućkaju a neki delaju, i tako će biti i ubuduće".
 

#MILAN BANDIć#PROSVJED#ZAGREB

Izdvojeno