Hrvatskadosta mu je...

Odlazi iz HDZ-a jer predugo čeka na radno mjesto?! Uzalud je konkurirao za šefa u državnoj firmi: 'Za mene su lobirali i visoki dužnosnici, ali ništa. Gospodine Plenkoviću, mislim da sam dosta čekao'

Piše PSD
franolic

Igor Franolić, magistar prometnih znanosti, nogometni sudac i nekadašnji HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ludbrega, koji je bio i direktor Lukoma u kojem je imao menadžerski ugovor s otpremninom od 823 tisuće kuna, dao je ostavku članstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici u kojoj je bio 18 godina, odnosno od 2001. godine, pišu Varaždinske vijesti.

U stranci je obnašao niz različitih funkcija, od onih u mladeži HDZ-a i temeljnom ogranku, zatim, pa do dužnosti zamjenika predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Ludbreg, člana Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije i člana nacionalnog Odbora za promet.

-Ostavku na članstvo podnosim umoran od čekanja, a nespokojan zbog udaljavanja od demokršćanskih vrijednosti. Jednako tako razočaran sam s rezultatima koje postiže HDZ na razini Gradske organizacije Ludbreg na posljednja tri izbora. No, ni to ne bi bilo presudno, da nisam osobno iskusio sabotažu, opstrukciju i difamaciju od strane županijskog predsjednika HDZ-a Anđelka Stričaka, navodi Franolić, dodajući da je unazad četiri godine trpio unutarstranačko maltretiranje i represiju, a upućen je i na časni sud, a zatim mu je bezrazložno oduzeto pravo glasovanja ili kandidiranja na posljednja dva unutarstranačka izbora, a sve po nalogu predsjednika ŽO HDZ-a, prenose Varaždinske vijesti..

Franolić navodi i da je umoran od čekanja, ukazujujući da se unatrag tri godine prijavio dva puta na natječaj za člana Uprave Hrvatskih cesta, ali i druga radna mjesta, ali bez rezultata.

- Prvi natječaj je poništen, a na drugom mi je bilo jasno da sam ispao zbog međustranačkog ustupka između HDZ-a i HNS-a i na koje je mjesto došao Alen Leverić, unatoč tome što su moje kvalifikacije značajno bolje i daleko kompetentnije. Prošle godine javio sam se i na natječaj za šefa odjela Hrvatskih cesta sa sjedištem u Varaždinu. Kad je vidio da ne može ništa, odnosno spriječiti moje imenovanje opet zbog daleko daleko najboljih kompetencija i rezultata testiranja i unatoč lobiranju za mene visokopozicioniranih stranačkih kolega - Stričak je ishodovao poništavanje natječaja. Ove godine ponovo je raspisan isti natječaj za šefa odjela Hrvatskih cesta sa sjedištem u Varaždinu, opet sam se javio i prije nekoliko dana natječaj je opet poništen, veli Franolić koji odaje priznajem predsjedniku ŽO HDZ-a za pobjedu u ovim „perfidnim i podmuklim igrama“.

Upravo je niz pokušaja da dođe do radnog mjesta, čini se, prelio kap nakon koje je Franolić odlučio izaći iz HDZ-a.

- Čekao sam dane i mjesece, čekao sam i kao mali svog oca, hrvatskog branitelja, vukovarskog branitleja, koji je jedan od rijetkih posljednjih policajaca koji je uspio izvršiti proboj po kukuruzištu i onda doći u Zagreb i podnijeti prijavak Vrhovnom zapovjedniku i prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tuđmanu. Gospodine Plenkoviću, mislim da sam dosta čekao. Odlazim časno i uzdignute glave, navodi Franolić, pišu Varaždinske vijesti.

#HDZ# IGOR FRANOLIć