StoryEditorOCM
HrvatskaOD JESENI

Objavljeno koje su škole prijavljene za cjelodnevnu nastavu. Provjerite hoće li vaša djeca biti u školi od 8 do 14

Piše Marijana Cvrtila
8. svibnja 2023. - 17:30

Hoće li i vaše dijete na cjelodnevnu nastavu?

U petak je završio javni poziv osnovnim školama koje rade u jednoj smjeni da se prijave za uključivanje u eksperimentalni projekt cjelodnevne škole, a koja bi od jeseni i nove školske 2023./2024. godine trebala početi u 50-ak odabranih škola u Hrvatskoj.

Poziv je bio produžen za tjedan dana, što zbog malog interesa škola, a što zbog izmjena ranije predloženog programa.

Prema informacijama, iz Splitsko-dalmatinske županije prijavilo se ukupno šest škola: OŠ "Fra Pavla Vučkovića" iz Sinja, ali samo za učenike od prvog do četvrtog razreda u matičnoj školi te područnim školama u Turjacima i Brnazama, potom OŠ "Ivana Mažuranića" iz Obrovca Sinjskog - Han, OŠ "Kamešnica" iz Otoka, OŠ "Tina Ujevića" iz Krivodola, OŠ "Zagvozd" iz Zagvozda te OŠ "Selca" Selca na otoku Braču.

Riječ je, dakle, uglavnom o manjim mjestima, a nijedna osnovna škola iz grada Splita nije se prijavila na natječaj.

Ali nije izostao samo Split, na popisu nisu niti Zadar, Šibenik ni Dubrovnik. U Dubrovačko neretvanskoj županiji prijavile su se dvije osnovne škole - Slano i Blato na Korčuli. U Šibensko kninskoj županiji led će probiti škola Jakova Gotovca u Unešiću, a u Zadarskoj županiji Osnovna škola Novigrad.

Kako su potvrdili iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, popis odabranih škola koje će u iduće četiri godine provoditi projekt cjelodnevne škole bit će poznat početkom idućeg tjedna.

Škole koje krenu s eksperimentalnim programom cjelodnevne škole dobit će 300.000 eura za dogradnju i opremanje, nastavnici veće plaće, a učenici će u obveznom dijelu nastavnog dana ostajati do 14 sati.

Nakon toga će slijediti izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, djeci će biti osiguran doručak i ručak u školi, pisat će ondje domaće zadaće, a dobit će i neke nove predmete, poput domaćinstva.

 

      

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:05