StoryEditorOCM
Hrvatskačestitamo

Objavljen popis najboljih hrvatskih liječnika i stomatologa po izboru pacijenata. Puno je poznatih imena, provjerite jesu li i vaši doktori na listi

Piše Diana Barbarić
8. prosinca 2022. - 09:55

Udruga Najdoktor upravo je objavila najnoviji popis najboljih liječnika i stomatologa u RH prema glasovima pacijenata na stranici www.najdoktor.com. Naravno da ovaj popis nije sasvim točan ni konačan, jer ima mnoštvo divnih liječnika čiji pacijenti jednostavno nisu glasovali ni ocjenjivali njihov rad

- Ovo je deveta godina objave popisa najboljih doktorica i doktora po izboru pacijenata u Hrvatskoj. Najavljujemo da nastavljamo sa prvobitnim ciljem da na temelju iskustava pacijenata stvaramo, što je moguće, realniju sliku o pojedinim doktoricama i doktorima. Komentar po komentar, i tako već jedanaest i pol godina, zajedno smo razvili bazu iskustava a koja je etablirala portal najdoktor.com kao centralno mjesto informiranja o iskustvima drugih s pojedinim doktoricama i doktorima - ističe Lovre Kelam, predsjednik Udruge Najdoktor, koji je pohvalio izniman trud svih pacijenata u dijeljenju vlastitih iskustava i pomaganju drugima.

Među najboljim doktorima mnoštvo je Splićana: ginekolog koji je konkurirao za gradonačelnika i njegova supruga, šefovi Neurokirurgije i Dječje kirurgije KBC-a Split...

Kriteriji po kojima je portal najdoktor.com birao najbolje doktorice i doktore su ukupan broj komentara; odnos broja pozitivnih i negativnih komentara i kvaliteta samih komentara, a tvrde da neargumentirane komentari nisu uzimali u obzir, kao mi one koji su se odnosili na vrijeme čekanja i osoblje nisu se uzimali u obzir iz razloga što u mnogim slučajevima doktorice i doktori ne mogu birati osoblje niti utjecati na broj pacijentica i pacijenata.

Na samom popisu je jako puno imena, ponajviše iz Zagreba, ali ne manjka ni Dalmatinaca. Primjetili smo da se na iz godine u godinu neka imena ponavljaju. Očito, ne slučajno.

Na listi opet ginekolog dr. Zdeslav Benzon, kao i njegova supruga i kolegica dr. Sandra Benzon.

Opet su se na listi najboljih našli i neki šefovi u KBC-u Split. Tako je među najboljim ginekolozima i dr. Marko Mimica, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split, najbolji neurokirurg je ponovo dr. Vlatko Ledenko, šef Neurokirurgije u KBC-u Splitu, zatim dr. Zenon Pogorelić, šef Klinike za dječju kirurgiju KBC-a...

Dr. Fanilda Brekalo, dr. Luka Stričević, dr. Tamara Bošnjak, dr. Snježana Kapor-Jeričević, dr. Dubravko Matić i dr. Blanka Labura su proglašeni za najbolje pedijatre u gradu, a identična je situacija bila i lani.

Na listi je i suprug SDP-ove saborske zastupnice Biljane Borzan, cijenjeni osječki liječnik gastroenterolog Vladimir Borzan, te Kristian Podrug, suprug bivše predsjednice splitskog HDZ-a i saborske zastupnice Željane (Kalaš) Podrug.

Radoslav Stipić je najbolji splitski abodminalni kirurg, Ivana Hlevnjak dermatovenerolog; uz Pogorelića najbolji dječji kirurzi iz Splita su još i Dino Papeš, Miro Jukić, Davor Todorić, te Klaudio Pjer Milunović; top splitski gastroenterolog uz Podruga je i Ivan Žaja.

Lista najboljih ginekologa iz Splita je standardno velika, tu su: Boris Bačić, Zdravko Odak, Jasminka Rešić, Dubravka Branica, Zdeslav Benzon, Vedran Hrboka, Teo Budimir, Tatjana Postrak-Jukić, Sandra Benzon, Robert Vulić, Nives Luetić, Marko Mimica, Baldo Obad, Ante Radić, Ante Pecotić, te Ante Mršić.

Ponajbolji internist iz Splita je Robert Matutinović, kardiokirurg Matija Milić, kardiolozi Silvana Skoko Vidović i Ante Anić, maksiofacijalni kirurzi  Ante Mihovilović Saša Ercegović, mikrobiolog Javorka Leko-Grbić.

Uz dr. Ledenka, za najboljeg splitskog neurokirurga je izabran i Zvonimir Tomić, a Darijo SučevićMario Mihalj su proglašeni najboljim neurolozima.

Na popisu top splitskih liječnika obiteljske medicine su Darija Tudorić-Gemo, Luca Duplančić, Žarko Žitko, Jadranka Radman, Meri Brajković, Mirjana Bezdrov, Ariana Medini, Zoran Čekić, Silvana Milovac, te Jadranka Bandalo-Žebčević.

Najbolji oftalmolozi su Darko BatistićDobrila Karlica, a onkolog Ante Strikić.

Mirko Kontić, Ante Sučić, Zlatko Kljajić, Robert Tafra, Ivan-Anđelko Lisec i Zaviša Čolović, su najbolji otorinolaringolozi, najbolji plastični kirurg, Damir Mrass i Anđelko Beg psihijatri, Mislav Radić i Dušanka Kaliterna-Martinović reumatolozi, a Jakša Batistić urolog.

Što se tiče doktora stomatologije, na popisu su Splićani Daniel Jerković, Dario Bojčić, Nikolina Marin, Simona Šimat, Dea Jurić-Perković Ante Kovačić.

Cijeli popis pogledajte u nastavku.

 

NAJDOKTORI - 2022 by Diana Barbaric on Scribd

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 11:02