StoryEditor
Hrvatskauputili prijedloge

Obiteljski liječnici razočarani što se Beroš nije pojavio na važnom sastanku: Predstoji nam cijepljenje cijele nacije, to se nikad dosad nije dogodilo

Piše PSD.
17. prosinca 2020. - 13:02

O predstojećem cijepljenju danas se razgovaralo u Ministarstvu zdravstva, gdje su se predstavnici ministarstva i epidemiolozi sastali s predstavnicima obiteljskih liječnika.

Kako je javljeno u podnevnom HTV-ovom Dnevniku, konkretni detalji o tome kako će cijepljenje biti organizirano još uvijek se ne znaju. Liječnici obiteljske medicine naglasili su razočarenje što na sastanku nije bio ministar zdravstva Vili Beroš.

Tražili su da se osnuje digitalna platforma na kojoj će se ljudi sami prijaviti za cijepljenje te pozivni centar za starije od 65 godina. Naime, kako ističu, takvih pacijenata imaju 600, 700 i više te ih s obzirom na posao ne stignu sve telefonski obavijestiti, odnosno anketirati hoće li se cijepiti ili ne.

Predložili su i da se organiziraju mobilni timovi za oboljele starije ljude u ruralnim sredinama i na otocima.

- Kao obiteljski liječnici nekoliko smo puta naglasili da smo apsolutno spremni maksimalno se angažirati u cijepljenju, ali izvan svog redovnog radnog vremena jer u suprotnome, kako je sada zamišljeno, naš će redovni rad biti ozbiljno narušen i mi ćemo postati još teže dostupni i na telefon i u svojim ordinacijama, rekla je predsjednica KoHOM-a dr. med. Nataša Ban Toskić nakon sastanka.

- U Hrvatskoj predstoji cijepljenje cijele nacije. Takvo cijepljenje do sada se nije dogodilo. Treba se uvažiti mišljenje svih dionika cijepljenja, a isto tako uz obiteljske liječnike treba organizirati kolege drugih struka i sestara i liječnika koji bi pomogli da cijepljenje bude adekvatno, u pravim uvjetima i u terminima odrađeno, poručila je dr. med. Sanja Klajić Grotić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2022 17:33