StoryEditor
HrvatskaNataša Ban Toskić

Obiteljski liječnici čekaju javnu ispriku ravnatelja HZZO-a, predsjednica KoHOM-a: Ljudski i profesionalno nas je uvrijedio, omalovažio i izvrgnuo ruglu

Piše PSD
21. travnja 2021. - 09:08

Koordinacija obiteljske medicine KoHOM zahtjeva javnu ispriku ravnatelja HZZO-a. Svojom izjavom na Saborskom odboru za zdravstvo i socijalnu politiku ravnatelj Lucijan Vukelić ih je, kažu, ljudski i profesionalno uvrijedio, omalovažio i izvrgnuo ruglu.

- Nismo dobili javnu ispriku, rekla je  za HRT dr. Nataša Ban Toskić, predsjednica Koordinacije liječnika obiteljske medicine.

- Nažalost, ravnatelj HZZO-a to je izgovorio i u raspravi o budućoj reformi primarne zdravstvene zaštite o čijem sadržaju nitko ne zna ništa, a pogotovo ne nitko iz primarne obiteljske medicine. Smatramo da je ovo jedna potpuno nevjerojatna izjava najodgovornije osobe u državi u osiguravajućem društvu koja pokazuje da namjerno ne iznosi istinite podatke jer je nemoguće da ravnatelj HZZO-a ne zna, koliko je obiteljska medicina, kao i svaki drugi segment zdravstvenog sustava, u prošloj godini i u ovoj godini radio, naglasila je za HRT.

- Što se tiče samog cijepljenja ravnatelj Lucian Vukelić očito ne poznaje i ne razumije proces cijepljenja, način na koji se cjepivo skladišti i koristi, rekla je.

- A što se tiče pet pacijenata dnevno, imam konkretno slučaj da imam 1700 pacijenata. Kada bih cijepila pet osoba dnevno trebalo bi mi 360 dana samo za prvu dozu - što je neučinkovito u potpunosti besmisleno cijepljenje, istaknula je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 08:52