StoryEditorOCM
HrvatskaKAKO SE PERE NOVAC

Obitelj iz Trogira nema za kruh, a obnovili kuću za 300.000 kn

Piše PSD.
3. rujna 2015. - 14:57

Iako USKOK više od godinu dana zbog sumnje u pranje novca i udruživanje za počinjenje kaznenog djela istražuje 20-ak članova romske obitelji kojima je blokirano najmanje pet milijuna i 200 tisuća eura na računima u Splitskoj i Jadranskoj banci, među blokiranom imovinom ne nalazi se, kako doznajemo, nekoliko velebnih kuća koje imaju na širem trogirskom području.

Sredinom srpnja objavili smo da je “šefica” obitelji Sena H. (59) tražila od Županijskog suda u Zagrebu izmjenu rješenja o privremenoj mjeri osiguranja oduzimanja imovinske koristi, odnosno da joj sud odblokira 100 tisuća kuna na računu Zagrebačke banke i 200 tisuća kuna na računu Splitske banke kako bi mogla “normalno živjeti”, no sud je to odbio uz obrazloženje da je Sena “osnovano sumnjiva da je s ostalim osumnjičenicima počinila kaznena djela udruživanja i kaznena djela pranja novca stekavši nepripadnu korist od najmanje 5 milijuna i 194 tisuće eura koje su polagali na banke”.

Sasvim je izvjesno da je, s obzirom na toliku svotu pod blokadom, sigurno još puno novca i imovine ostalo izvan dohvata pravosudnih organa. No, usprkos tome, Senin suprug Salko, inače iz Mostara, koji je prije koju godinu promijenio ime u Maris H., ostao je dužan oko 300 tisuća kuna tvrtki “Mik commerce” d.o.o., koja je izvodila radove na preuređenju kuće u Ulici kneza Trpimira na ulazu u Trogir.

Zbog toga što mu već gotovo pola godine, usprkos obećanjima, ne želi platiti za obavljene radove kojima je vrijednost kuće podignuta na oko pola milijuna eura, vlasnik tvrtke do kojeg nismo uspjeli doći ni nakon višekratnih poziva, kazneno ga je prijavio trogirskoj policiji za prijevaru početkom kolovoza.

Oni su odmah izdali internu potragu za njim po postajama, što znači da bi ga se trebalo privesti na obavijesni razgovor čim ga bilo koja policijska postaja na području Hrvatske evidentira pri izlasku ili ulasku u zemlju. No, usprkos tome, Maris je izgleda uspio neometan izaći i onda ponovno ući u Hrvatsku te je prije koji dan viđen kako se vozi automobilom po Trogiru.

Prema našim saznanjima, on je boravio u Mostaru do 30. kolovoza ove godine sa suprugom i djecom, a tad je došao u Trogir, no izgleda da ni na jednom graničnom prijelazu nije zabilježeno da je ušao u državu. Jer da jest, onda bi ga policijski službenici morali uhititi i sprovesti do Trogira na ispitivanje.

Iz splitske policije samo su nam, na naš upit, kratko kazali da je kaznena prijava zaprimljena te da je kriminalističko istraživanje u tijeku, pa o detaljima ne mogu govoriti. Spomenimo i da Maris H. u Hrvatskoj nema prijavljeno ni prebivalište ni boravište, no zato je vlasnik računa u Splitskoj banci na kojem je blokirano 250.000 eura.

VLADIMIR URUKALO


kuca_trogir_nova_1.jpg
Marisova kuća nakon obnove vrijedne 300.000 kuna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2022 12:17