StoryEditorOCM
Hrvatskaprozivke s obe strane

O sukobu s Torcidom oglasio se Sindikat policije: ‘Naravno da je upotreba vatrenog oružja bila opravdana. Policajci su morali obraniti svoj život‘

Piše PSD
23. svibnja 2022. - 09:31

Šef Sindikata policije Dubravko Jagić jutros je za HRT komentirao optužbe Torcide na račun policajaca i sukob koji se dogodio sa subote na nedjelju na A1. 

"Uvijek postoje prozivke i s jedne i druge strane. Stav sindikata je da nogomet mora biti plemeniti sport i da svi klubovi moraju ukloniti ekstreme iz svojih redova. Osobama s nasilnim ponašanjem nije mjesto na ovakvim događanjima. One ugrožavaju sebe i druge i nanose štetu klubovima. Nogomet da, navijači da, ovakvo ponašanje - nikako", rekao je Jagić za HRT.

"Policajci su morali braniti svoj život"

Upitan je li policija mogla predvidjeti ovakve događaje s obzirom na to da je 2.000 navijača ostavljeno na sparini, Jagić odgovara kako je policija dobro organizirala događaj. No, kaže da postoje neki drugi ciljevi nekih drugih ljudi i da nije dužnost policije da navijačima nosi hranu i vodu.

"Što se tiče uporabe vatrenog oružja, naravno da je bila opravdana. Za to su bili ispunjeni svi zakonski uvjeti. Policajci su morali obraniti svoj život. Ovo je najveći sukob s navijačima do sada", rekao je Jagić.

Apelirao je na klubove i policiju da se ovako nešto više nikada ne ponovi "zbog šačice huligana koja ruši ugled klubova i općenito sporta".

Sukob je rezultirao s 20 ozlijeđenih policajaca i navijača Hajduka te s preko 40 privedenih. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti, a zbog kaosa na benzinskoj je autocesta bila zatvorena 12 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 17:31