Tijekom nadzora hrane životinjskog podrijetla kojega provodi Ministarstvo poljoprivrede, u uzorku 'ćevapčića s teletinom' analizom je utvrđena prisutnost bakterije Salmonella spp, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.
Radi se o ćevapima s rokom upotrebljivosti do 12. studenog 2016., sa serijskim brojem: 12. 11. 2016.
Uzorak je uzet 10. studenog 2016. u maloprodajnom objektu Konzum d.d. Rijeka, Osječka 71, Rijeka.
Analiza je dovršena jučer, 16. studenog, u Hrvatskom veterinarskom institutu - Veterinarski zavod Rijeka, kada pripravci proizvedeni u navedenom objektu više nisu nalazili u prodaji zbog isteka roka valjanosti.
Ćevapčići su proizvedeni 10. studenog 2016. u količini od ukupno 32,5 kg.
Upravo je u tijeku inspekcijski nadzor u objektu radi utvrđivanja sljedivosti ...