Hrvatskakontroverzna odluka

Nova ravnateljica bolnice Srebrnjak došla preuzeti dužnost u pratnji odvjetnika, evo tko je nasljednica smijenjenog dr. Nogala

Piše Goranka Jureško/JL
nogalo_srebrnjak11-051219

U Dječjoj bolnici Srebrnjak upravo je u tijeku primopredaja ravnateljske dužnosti koju bi od prije dva dana smijenjenog doc.dr. Bore Nogala trebala kao vršiteljica dužnosti preuzeti dr. Ivana Đerek Dubravčić, zaposlenica Gradskog ureda za zdravstvo, javlja Jutarnji list.

Ona je na primopredaju stigla u pratnji predsjednice Upravnog vijeća bolnice Ane Stavljenić Rukavine i odvjetnika.

Smijenjeni ravnatelj bolnice rasplakao se pred novinarima: Njihove podvale služe njima na čast, ja bih sve opet radio isto. Nisam htio u stranku, nisam nikome lizao dupe...

Naime, jučer navečer održana je telefonska sjednica Upravnog vijeća bolnice na kojoj je za v.d. izabrana Đerek Dubravčić, a za nju su uz predsjednicu Stavljenić Rukavinu glasali Boris Labar te Jozo Milićević.

Zaposlenici bolnice prof.dr. Davor Plavec i Zrinka Kolak nisu željeli sudjelovati u glasanju.

Valja podsjetiti da je Upravno vijeće istog dana kad je smijenilo Nogala za v.d. imenovalo liječnicu iz te bolnice dr. Lanu Tambić Bukovac koja je odbila prihvatiti tu funkciju.

Inače, Đerek Dubravčić je pomoćnica u Uredu za zdravstvo grada Zagreba od prošle godine gdje je došla iz tvrtke Tosama koja se inače bavi proizvodnjom higijensko medicinskog potrošnog materijala.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je s konferencije za novinare poručio kako "više nije problem docent Nogalo, nego projekt, djelatnici". "Nema nezamjenjivih", poručio je Bandić, javlja Hina.

#BOLNICA SREBRNJAK#IVANA ĐEREK DUBRAVčIć#BORO NOGALO