StoryEditor
Hrvatskapromjena plana

Njemačka aviokompanija ‘Lufthansa‘ odgodila prometovanje između Zagreba i Münchena: evo kada će i kako njezini zrakoplovi napokon letjeti

Piše PSD
12. siječnja 2022. - 14:14

Njemačka Lufthansa, članica Star Alliance grupe, odgodila je početak prometovanja na liniji između Zagreba i Münchena za početak svibnja ove godine, javlja Croatian Aviation.

Letovi su prethodno bili najavljeni od prvog dana ljetnog reda letenja, odnosno od početka travnja.

Naime, od 2. svibnja 2022. Lufthansa u prodaji drži svakodnevne letove između Münchena i Zagreba na kojima su najavljeni zrakoplovi tipa A319, s polaskom prije 12 sati iz Münchena, te ranim popodnevnim polaskom iz Zagreba.

Kako doznaje Croatian Aviation, prometovanje ovog avioprijevoznika u nadolazećoj ljetnoj sezoni ovisit će o long-haul, odnosno prekooceanskim, linijama prema Münchenu i iz njega. U slučaju da Lufthansa odluči većinu letova zadržati iz svog glavnog čvorišta, Frankfurta, velika je vjerojatnost da će letovi između Münchena i Zagreba i ovog ljeta biti otkazani.

Na liniji između Münchena i Zagreba prometuje i hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines. Do kraja siječnja najavljeno je čak deset letova tjedno sa zrakoplovima tipa DashQ400 kapaciteta 76 sjedala. Kako Lufthansa i Croatia Airlines imaju potpisan code-share ugovor za ovu liniju, redovni letovi dostupni su putnicima i jednog i drugog avioprijevoznika, navodi Croatian Aviation.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2022 00:28